“Pomozite, pala je sa litice!”: Lažirao smrt supruge da bi prikrio prevaru, ali ovakav OBRT nije očekivao

Plan je na papiru izgledao savršeno, ali je u poslednjem trenutku krenuo naopako

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Charlotte Observer/Charlotte Police Dept printscreen

Rodni Viler (48) uhapšen je zbog sumnje da je lažirao smrt supruge Džuli (44) koja je bila pred trogodišnjom zatvorskom kaznom.

Džuli i Rodni skovali su plan da odglume njenu smrt kako bi izbegla zatvor u koji mora da ide 30. juna ove godine zbog niza prevara koje je počinila kao zdravstveni i administrativni radnik.

Pitao prijatelja može li da sahrani psa u njegovom dvorištu: Pet dana kasnije, otkrivena je užasna istina

Par je došao u Grendvju park kako bi se “divio pejzažu”, a onda se Džuli navodno okliznula i pala u nepristupačno podnožje šume kome čovek teško može da priđe sa bilo koje strane. Prethodno su Džuli i Rodni odvojeno obilazili kraj u potrazi za idealnim mestom gde bi mogla da se dogodi “tragedija”.

Bilo je važno da Džuli tu “pogine” jer u blizini uvek ima nekih turista kojima bi mogao Rodni potom da zakuka što je i učinio neposredno posle “nesreće”.

– Upomoć! Pomozite mi, supruga mi je pala sa litice, ne vidim je – vikao je unezvereno “kobnog” dana Rodni dok su dva para kraj njega gledala okolo i dole u nadi da će primetiti njegovu suprugu.

Ona je za to vreme bila u napuštenoj kući 60 kilometara udaljenoj od njihovog mesta boravka. Tamo se skrivala u toaletu jer su u blizini bili neki ljudi koji su celog dana radili u dvorištu. Samim tim, da su je primetili, alibi bi propao.

Nakon što je lažirao njenu smrt, kao i posle bezuspešne potrage policije i spasilačkog tima, Rodni se uveče vratio u napuštenu kuću i u mraku je sedeo sa suprugom cele noći osluškujući da li ga je neko pratio i koliko su bezbedni.

Par je bio ubeđen da ga niko neće otkriti, pa je posle nekoliko dana krenuo iz napuštene kuće do novog objekta u kome će se skrivati narednih nedelja. Prilikom “selidbe”, njima je pukla guma na putu i dok su je menjali, uz podršku meštana drugog sela, oni su ih primetili i prepoznali zahvaljujući slikama u novinama i u informativnim programima.

Par je do kraja dana uhapšen kada ga je na putu presrela policija. Džuli će, kao što je rečeno, na tri godine u zatvor, međutim za Rodnija Vilera nije poznato kolika ga kazna čeka.

Upoznao Marinu u kafiću i ubrzo je OŽENIO: Četiri godine kasnije GORKO se pokajao i ne dolazi mu se kući



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar