“Kumim te Bogom, napiši da sam UMRLA”: Potresan VAPAJ bake iz Raške – sve je počelo kad je došao LEKAR

Nakon što je ugledala lekara ona ga je zamolila nešto što po svojoj dužnosti nije mogao da uradi, ali će ovaj razgovor zasigurno zauvek pamtiti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Image: 89423210, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Vladimir Alexeev / Alamy / Profimedia

Iz jednog srpskog sela u Raškoj oblasti je 2015. stigla poražavajuća priča koja svima treba da nam bude podsetnik da ne zaboravljamo svoje najmilije, a pogotovo ne one koji su nas rodili i odgijli. Nažalost, tu gorku činjenicu doživela je jedna baka u ovom selu, a njen razgovor sa lekarom koji je posetio njeno selo vam prenosimo u celosti.

– Jednom sam za vikend bio u Sopoćanima, na svom imanju. Dolazi iz sela jedna žena koja deluje užasavajuće: poluslepa, stara, sva u ritama, sva izgrebana od trnja, zapuštena. Prilazi mi sasvim blizu, poštapajući se krivom čvoravom motkom, zagleda me dugo i bez reči i kao da proverava da li me vidi, odjednom pita: “Jesi li ti dobro”? Potvrdih – započinje lekar.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

– Kumim te Bogom i svim živim da mi napišeš da sam umrla – rekla mu je ova starija žena, a on se u trenutku zamislio.

– Ne razumem šta mi kaže, sve mislim da se pogrešno izrazila, da je htela nešto drugo da kaže. Pitam: “Je li hoćeš da ti napišem da si bolesna?”

“Jok. Napiši mi da sam umrla, kumim te ko boga.” – prepričao je on i dodao šta joj je odgovorio.

– Mogu da ti napišem, baba, samo da si bolesna, drugo ne pišem, to se piše u mesnoj kancelariji – saopštio joj je, dok je baka rekla najtužniju rečenicu:

– Ništa mi to ne vredi. Molim te, napiši mi da sam umrla, da pošaljem sinu da dođe da ga još jednom vidim dok nisam umrla.

Prema priči ovog lekara, baka je putovala peške kroz trnje oko četiri kilometra, poluslepa, i usput ju je trnje izgrebalo, ruke i lice joj krvarile.

Kako je istakao, razumeo je težinu njene molbe, ali nije mogao da ispuni njen zahtev.

– Baba, napisaću ti da si teško bolesna, na samrti, pa pošalji sinu, doći će on sigurno – rekao joj je.

– Ništa mi to ne vredi, samo mi ti napiši da sam umrla, kumim te i preklinjem – poručila mu je baka, što je on, po svojoj dužnosti, morao da odbije. Na te reči, baka je otišla sa suzama u očima.

Nažalost, neretko se dešava da ljudi zaboravljaju upravo one koji su im podarili život, pogotovo kada ih deli više stotina kilometara, a iskustvo ove bake treba svima da nam služi kao opomena.

Misteriozno biće na Borskom jezeru: Deda Milivoje doživeo UŽAS, do detalja opisao kako je izbegao SMRT 



Izvor: Politika

Komentari (8)

  1. Ovo je bilo 2015god.Da li je baka jos uvek ziva.Da li je lekar mogao i imao savesti da on pomogne da se baka smesti negde u dom ili u bolnicu na popravak

    Odgovori
  2. Javi joj se njen sine!!!..Suta ce biti kasno!Patices!Savest ce ti se jednom probuditi! Majka ti pati i boluje dusom i srcem ,sto ne svracas...? Samoca je tuga prevemlika..! Ne znas...bolje nikad da ne saznas! ?..idi dok ti majka ne ode..

    Odgovori
  3. Trebao je doktor da objavi ove starice puno ime i prezime da taj NEsin ako ima časti i mora da se postidi prvo od svoje porodice i celog društva. Možda će i on todoživeti od svoje dece pa će se tada setiti svoje majke ali biće prekasno!!!!!

    Odgovori

Ostavite komentar