Uhapšen lekar MONSTRUM iz kovid bolnice: Policiji stigla jeziva PORUKA, a onda su pogledali leševe

Italijan Karlo Moska osumnjičen je da je namerno ubio svoje pacijente kako bi oslobodio krevete

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Facebook

Lekar je ubio dvoje svojih pacijenata kako bi oslobodio krevete u kovid bolnici, tvrde italijanski tužioci, piše britanski The Sun.

Doktora Karla Mosku (47) policija je zadržala nakon tajne istrage nakon smrti dvojice muškaraca. Takođe je osumnjičen za još tri smrtna slučaja.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Moska je uhapšen juče u ranu zoru nakon što su tela Natala Bassija (61) i Anđela Paletija (80) ekshumirana i nakon što su provereni njihovi zdravstveni kartoni nakon što su umrli u prvom talasu epidemije.

Dr Moska je bio zadužen za hitne slučajeve u bolnici Montikjari u provinciji Breša.

Pokrajina je deo regije Lombardija, koja je bila najteže pogođena regija u Italiji kada je država beležila vrhunac od oko 800 smrtnih slučajeva dnevno.

Tužioci kažu da je Moska dvojici muškaraca, koji su primljeni oboleli od kovida-19, dao anestetik, plus lekove koji blokiraju nervni sistem i opuštaju mišiće, uzrokujući njihovu smrt kako bi oslobodili preko potrebne krevete.

Lekovi se obično koriste kada se pacijenti stave na respirator, ali istražitelji su otkrili iz zdravstvenih kartona, da muškarci nisu bili intubirani.

Zvaničnici su pokrenuli istragu nakon anonimnih dojava o Moski, a danas on je juče bio u kućnom pritvoru zbog sumnje na ubistvo i falsifikovanje evidencije.

Poruka koja je policiji skrenula pažnju na lekara: “Morate da proverite doktora Mosku. On je lud. Ubija pacijente da bi oslobodio krevete”

Istražni sudija Anđela Korvi napisala je u poternici da je dr Moska imao „potpuno znanje“ o tome šta radi i da je „bio sposoban da ubije“.

Napisala je da je navodni motiv bio ”osloboditi krevete i fizički i emocionalno pomoći osoblju”.Izvor: Objektiv.rs

Komentari (27)

  1. Kad pričaš o dekretima, u Srbiji je u prosincu umrlo 15 hiljada ljudi, 7 hiljada više nego normalno. Tko je dekretom odlučio da je od tih 7 hiljada prekomjernih samo 1600 umrlo od korone? Ostale je valjda zgazio premijerkin autobus?

    Odgovori

Ostavite komentar