Opozicija se svađa dok TONE: Evo oko čega su se pokačili Đilas i Jeremić dok im rejting propada

Sujeta je jača od želje za ujedinjenjem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Umesto da sednu i da se dogovore ko će da ih predstavlja u dijalogu s vladajućim strankama koji treba da se održi uz posredovanje EU, u opoziciji se svađaju, a rejting im je sve slabiji. Tako lider Narodne stranke Vuk Jeremić smatra da treba da postoje dva predstavnika opozicije, od kojih je jedan on, a drugi neko neutralan.

SRAMNO! Đilasovi mediji brane Miku: “To je probni balon za silovatelje iz opozicije”

– Jeremićev rezon ne odgovara Draganu Đilasu, koji se predstavlja kao lider opozicije i tvrdi da je jedini koji može da izađe na crtu Aleksandru Vučiću i SNS. Nesuglasice među njima produbljene su ovom temom, a s druge strane imamo sve ostale organizacije koje su takođe opozicija, a koje ova dvojica ne zarezuju ni dva posto – poručuju naši izvori upućeni u dešavanja na opozicionoj sceni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Da postoji raskol u opoziciji po ovom pitanju dokaz je i pismo koje su predstavnici tri opozicione proevropske partije u Srbiji poslale predsedavajućem Odboru za spoljne poslove Evropskog parlamenta Dejvidu Mekalisteru.

– I ovde se vidi da Đilas potpuno isključuje Jeremića iz igre, ali i druge opozicione organizacije koje nisu u njegovom taboru, samo da bi se on evropskim zvaničnicima nametnuo kao jedini pravi vođa opozicije koji treba da se pita za dijalog – dodaju naši sagovornici. Lider Nove stranke Aris Movsesijan poručuje da nije važno da li će biti jedan ili dva pregovarača.

Marinika, jesi li to ljuta što se Đilas nije “ugradio” i na vakcinama?

– Krajnje je vreme da iza sebe ostavimo neslaganja i utrkivanje ko je prava opozicija, a ko nije. Ovako, što se više delimo, sve nas je manje, i iz tog začaranog kruga se mora izaći – smatra Movsesijan. Politički analitičar Jelena Vukojičić u izjavi za Objektiv kaže da će teško opozicija da se sastavi nakon tolikih svađa.

– Njihov najveći problem je sujeta i to što svako sebe vidi kao velikog vođu opozicije – zaključuje ona.

Piše: M. R. I.

Ove i mnoge druge teme čitajte u štampanom izdanju lista Objektiv. 

Foto: Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar