Olimpijska šampionka žrtva polnog iživljavanja: Monstrum je silovao kad je imala samo 21 godinu!

Ona se tri sata zadržala na sudu gde je svedočila

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Olimpijska šampionka u jedrenju, Grkinja Sofija Bekatoru pojavila se pred državnim tužiocem u Atini zbog tvrdnji da ju je visoki zvaničnik Jedriličarske federacije seksualno napao 1998. godine kada je imala 21 godinu.

Bekatoru (43) koja je osvojila zlatnu medalju na Olimijskim igrama u Atini 2004, optužbe je iznela prošle nedelje govoreći na onlajn događaju koji je organizovala Vlada.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Njeno svedočenje pokrenulo je nacionalnu raspravu o nedoličnom ponašanju, dobila je i veliku podršku javnih ličnosti, među kojima je i prva predsednica Grčke, Katerina Sakelaropulu, koja ju je danas primila radi razgovora o tome.

“Nadam se da će ovo pomoći drugim ženama da progovore ako su iskusile seksualno zlostavljanje kako bi naše društvo postalo zdravije i kako bismo se manje plašili”, rekla je Bekatoru posle tročasovnog svedočenja.

Foto: EPA-EFE/YANNIS KOLESIDIS

Navodno krivično delo je zastarilo, ali se javni tužilac složio da ispita slučaj zbog drugih mogućih žrtava. Zvaničnik, koji je u ponedeljak smenjen sa visokih funkcija u jedriličarskom savezu i Olimpijskom komitetu Grčke, negirao je optužbe i istakao da je ljutnja javnosti potkopala njegovu sposobnost da brani svoj stav. Tužilaštvo ga nije identifikovalo.

Stariji političari javno su podržali Bekatoru samo nekoliko sati pošto je iznela optužbe.

“Vreme je da se iskoreni zloupotreba autoriteta protiv bilo koga ko je u inferiornom položaju. To je pošast koja podriva temelje našeg društva”, napisao je premijer Kirijakos Micotakis nakon što je tokom vikenda razgovarao telefonom sa Bekatoru.

OBJEKTIV SAZNAJE: Mika Aleksić je radio za Državnu bezbednost! Preko dece su pratili njihove roditelje



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (1)

Ostavite komentar