ODGOVOR OBJEKTIVA PREDSEDNIKU SSP

Dragan Đilas toliko LAŽE, da LAŽE i sam sebe: Evo DOKAZA! (FOTO)

Gospodine Đilas, istina oslobađa. Mada, u vašem slučaju, to ne možemo da garantujemo

Foto: E-stock/Miloš Rafailović

Priča portala Objektiv.rs o 29 nekretnina u vlasništvu Gojka Đilasa, rođenog brata Dragana Đilasa, predsednika Stranke slobode i pravde, otvorila je Pandorinu kutiju iz koje je na videlo počela da izlazi prava istina o basnoslovnom bogatstvu porodice Đilas, kao i o mahinacijama i zametanju tragova kojima su do tog bogatstva došli, koristeći Draganovu političku moć u vreme dok je bio na vlasti.

Tema koju smo pokrenuli izazvala je dosad neviđenu nervozu Dragana Đilasa, koja je demonstrirana sinoćnjim Đilasovim odgovorima na naša pitanja, ali ne redakciji Objektiva, nego – na Tviteru.

U tim odgovorima Dragan Đilas nije izgovorio niti jednu jedinu istinu, a uspeo je čak da, u prepisci sa glavnim urednikom Objektiva, izgovori i nove laži, poput one da je sa njim bio “desetak puta na sudu” i da je “svaki put dokazano da je to što ste pisali bila laž”.

Foto: Printscreen

Đilas je ubrzo shvatio da je izgovorio lako proverljivu laž, pa je možda prvi put u životu izgovorio (napisao) istinu: Nikada nije bio na sudu sa potpisnikom ovog teksta. Usledilo je i priznanje da on i brat Gojko zajedno imaju 9 od 29 nekretnina.

Foto: Printscreen

Ostalo je priznanje za još 20, možda se i to dogodi, što bi bilo dobro jer bi olakšalo posao istražnim organima i uštedelo novac poreskih obveznika. A tog posla će biti i već je najavljen iz usta premijerke, i to u Skupštini Srbije.

Ali, prethodno izrečena laž bila je samo poslednja u nizu laži napisanih u odgovorima na Tviteru. A, sve napisano je laž.

Laž je da Objektiv laže, a činjenica je da Đilas laže, što će biti dokazano i dokumentovano u nastavku ovog teksta, ali i u tekstovima koje ćemo objavljivati narednih dana.

Gojko Đilas; Foto: Facebook

Laž je da Gojko Đilas nikada nije imao upravljačke funkcije ni u jednoj firmi koja ima nekretnine u svom vlasništvu. Evo izvoda iz Agencije za privredne registre koji dokazuje da je Gojko Đilas ni manje ni više nego direktor firme “Comity real estate”, koja je u međuvremenu prodala i unovčila jednu od nekretnina sa “spiska 29” – stan od 160 kvadrata u beogradskom naselju Dedinje (na kupoprodajnom ugovoru stoji potpis Gojka Đilasa):

Foto: Objektiv.rs

Takođe, Gojko Đilas je do novembra 2014. godine bio zakonski zastupnik kompanije Multikom, koja je vlasnik čak 14 nekretnina sa “spiska 29”, da bi novembra 2014. ta prava preneo na – brata Dragana, o čemu svedoči ovaj dokument:

Foto: Objektiv.rs

 

Najzanimljivija laž koju je Dragan Đilas sinoć napisao jeste da njegov brat Gojko nikada nije bio vlasnik nijedne firme iz američkog poreskog raja Delaver. Tu laž Objektiv će do detalja raskrinkati u tekstu koji ćemo objaviti večeras.

Najbrutalnije laži koje je Đilas sinoć napisao nastale su tako što je Đilas demantovao samog sebe.

Iako je juče tokom dana potvrdio da je njegov brat Gojko  prodao kuću na Dedinju, opisavši celu transkaciju na liniji porodica Đilas – bivši direktor Krušika Mladen Petković, Đilas je istog dana uveče napisao da njegov brat “nikada nije bio vlasnik nikakve kuće, nije prodao nikakvu kuću direktoru Krušika i nema nikakve odnose niti poznaje direktora Krušika”.

– Kuću je kupila 2011. kompanija Multikom čiji sam ja vlasnik, a 25. avgusta 2017. smo je preko ćerke firme, u kojoj je moj brat bio direktor, prodali čoveku koji je pilot i ceo život radi za strane avio-kompanije. Taj kupac je 15 meseci kasnije kuću prodao firmi čiji je vlasnik supruga direktora Krušika. Ni moj brat ni ja nemamo nikakve veze sa tom transakcijom, nikada u životu nikakav kontakt sa čovekom koji je bio direktor Krušika – bez ustezanja je rekao Đilas u obraćanju na Fejsbuku, da bi iste večeri demantovao sam sebe.

Gospodine Đilas, prvo prestanite da lažete sami sebe, jer to je prvi korak ka tome da prestanete da lažete druge i obmanjujete javnost u Srbiji. Istina oslobađa. Mada, u vašem slučaju, to ne možemo da garantujemo.

Dejan Vukelić

Glavni urednik Objektiva

Izvor: Objektiv.rs

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Komentari (0)

Ostavi komentar

Ostavite komentar