KAKO SE OVO DESILO?

Bezličan PREVARANT: Miroljub Petrović se pojavio na onlajn nastavi, majka đaka u šoku kada je videla ovo

Poslali sedmake direktno na sajt Miroljuba Petrovića koji širi sumanute teorije zavere

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/ Youtube

Oko godinu i po dana bilo je potrebno lažnom doktoru i opasnom prevratnu Miroljubu Petroviću da posle optužbi porodica da je kriv za smrt dvojice mladića jer ih je navodno lečio tinkturama – izađe iz medijske ilegale. I to na velika vrata.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Naime, ovaj opasan raspirivač sumanutih teorija i antivakser, koji poslednjih dana zastupa “ideju” da se korona leči tako što se prvo sredi kurcšlus u glavi i to duhovnošću, Biblijom i guslama, našao se u onlajn predavanjima za učenike sedmog razreda.

Tako, one sedmake koji su želeli da saznaju više o “Tumačenju filogenetskih nizova”, na 11. TV času iz biologije, predavač je uputio na sajt Centra za promociju nauke, ali ih ponuđeni link nije odveo do institucnje koju je osnovalo Ministarstvo nauke, već pred Petrovićev Centar za prirodnjačke studije, piše “Politika”.

– Dete, koje inače pohađa nastavu na daljinu učilo je biologiju i kada je otišlo na ponuđenu adresu pozvalo me je u pomoć, jer mu je sajt, kako je rekao, izgledao pomalo čudno. Proverila sam da li je ukucao ispravnu adresu, ali na ekranu su se pojavile preporuke o porađanju kod kuće, pozivi da se nauči hebrejski jezik, pohađa škola gusala. Pogledala sam i predavanja koja su ponuđena i ni ona nisu imala mnogo veze ni sa naukom, ni sa biologijom, već sa Miroljubom Petrovićem, koga znamo iz medija po nizu kontroverzi – govori majka jednog sedmaka.

Došao LAV među goveda! Kojeg si tatka tražio tamo?: Posle diskvalifikacije Novaka oglasio se Petrović 

Šta kažu u Ministarstvu?
Na pitanje da li je predavač ovaj sajt video kao relevantan izvor ili je po sredi greška, u Ministarstvu prosvete, uz objašnjenje da časovi koji se emituju na RTS-u prolaze kontrolu prosvetnih savetnika ovog ministarstva, dodaju:

– Nastavnica je lekciju pripremala iz udžbenika za biologiju za sedmi razred koju je izdao “Novi Logos” i čije su autorke nagrađene Srebrnom nagradom za Najbolji evropski užbenik 2019. godine. Tokom časa učenicima je prezentovan slajd sa delimično preuzetom veb adresom iz udžbenika. Na zahtev ministarstva, stručnu ocenu kvaliteta rukopisa udžbenika daje Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja. Na osnovu Zavodove stručne ocene, Ministarstvo odobrava udžbenik ili odbija zahtev za odobrenje i o tome izdaje odgovarajuće rešenje. U ovom slučaju napravljena je greška, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja je odmah reagovalo i izvršena je zamena časa, bez navedene veb adrese – kazali su za “Politiku” u ministarstvu.

U “Novom logosu” tvrde – greška nije njihova i oni nemaju nikakve veze sa sajtom na kojem se govori o porođajima kod kuće ili guslanju.

– Kupite udžbenik pa vidite – naveo je Ivan Perić iz “Klet grupe”, koja je inače izdavač “Novog logosa”.

Foto: Printscreen / Youtube

Ko je Petrović?
Ko je Miroljub Petrović? Čitaoci koji ne pamte njegove ranije radove, ovih dana su imali prilike da ga upoznaju kao nekog ko smatra da se korona leči tako što se prvo sredi kurcšlus u glavi. I to duhovnošću, Biblijom i guslama. Ili po anivakcinaškom zalaganju koje prati zagovaranje teorije da se vakcine prave od razblaženog gnoja bolesnih životinja. Ipak, najviše pažnje Petrović je izazvao kada su početkom prošle godine na njegovo ime adresirane optužbe da je teško obolele mladiće odvraćao od zvanične medicine i lečio ih tinkturama.

Petrovića je zbog tih navoda policija saslušavala, a on je optužbe nesrećnih porodica negirao. Tada je najviše prašine podigao jedan drugi sajt na kojem se takođe pojavljivalo njegovo ime – Institut za prirodnu medicinu. Odatle ovaj doktor sa sumnjivom diplomom propoveda kako “ne postoje neizlečive bolesti”, već “neizlečivi ljudi”, nudeći mnogobrojne snimke onih koji su navodno uz pomoć biljnih kapi od infekcije, preko Parkinsonove bolesti do raka pluća.



Izvor: Politika

Komentari (45)

  1. Ovi što tvrde da ovaj samozvani doktor ne može da bude štetan po decu nek svoju decu pošalju malo kod njega na ranč da ih malo prosvetli i nauči o životu

    Odgovori

Ostavite komentar