Održao koncert u Kolarcu: Nemanja Radulović ponovo opčinio Beograd

Sledeći koncert je zakazan za 30. septembar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/YoutubeWeLoveMusicfr

Omiljeni virtuoz na violini Nemanja Radulović i pijanistkinja Lor Favr Kan održali su sinoć prvi od tri zakazana koncerta na Velikoj sceni Kolarca u Beogradu, pred oduševljenom publikom koja je pružila umetnicima snažne, emotivne ovacije.

Posetioci su sedeli na propisanoj distanci između sedišta, sa zaštitnim maskama na licu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Muzički tandem je odabrao za program “Prolećnu sonatu” Ludviga Van Betovena, odnosno “Sonatu za violinu i klavir br. 5, op. 24, F dur” kao prvo poglavlje, dok je u drugom činu, ali bez pauze, izvedena “Sonata za violinu i klavir, A-dur” Sezara Franka.

“Ja sad stvarno ne znam šta da kažem. Drago mi je da smo baš ovde posle 25. februara, kada smo poslednji put imali koncert, divno je da i pored svih otkazivanja svuda u svetu, ipak se nešto dešava. Hvala vam puno što ste izdržali sa maskom na licu, i mi smo hteli na sceni sa maskama, ali smo odustali jer smo shvatili da ne možemo da dišemo”, rekao je violinista.

 

Publika je neumorno zvala umetnike na bis, i oni su se vraćali čak tri puta, da izvedu znatno brže numere – dve “Mađarske igre” Johana Bramsa i “Meditaciju” Žila Masnea.

Novi koncerti očekuju publiku već u sredu, 30. septembra i u četvrtak, 1. oktobra takođe u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar