Priznanje direktora Audija: Čitava industrija kasni dve godine za ovim brendom

Kompanija planira proizvodnju čak 75 novih modela do 2029.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto / Frank Hoermann / SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Kompanija Tesla pokrenula je 2012. godine revoluciju u automobilskoj industriji, predstavljanjem Modela S. Može se slobodno reći da je tada startovao i trend električnih vozila, koja su očigledna budućnost mobilnosti.

Tesla i njen vlasnik, Ilon Mask, često su na meti kritika zbog brojnih kontroverzi, ali se i dalje ne može pronaći proizvođač koji bi bio pravi konkurent američkom brendu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Neki stručnjaci se možda ne bi složili s navedenom tvrdnjom, ali postoje i oni koju su se pomirili sa sudbinom.

Značajan korak napred

Jedan od njih je i Markus Duzmen, novi direktor Audija, koji je izjavio za Rojters da je Tesla daleko napredniji od čitave auto-industrije.

“Imaju veće baterije, jer su njihovi automobili konstruisani s baterijom kao polaznom tačkom. Tesla je dve godine ispred industrije i po pogledu softvera i autonomne vožnje”, rekao je Duzmen.

Za razliku od drugih, on je priznao nadmoćnost Tesle, ali istovremeno odlučio da napravi i značajan korak napred. Naime, pre dva meseca predstavio je novi projekat Artemis, kojim bi kompanija trebalo da premosti pomenuti zaostatak, prenosi portal Vozim.

Veliki planovi

Krajnji cilj Artemisa je da Audi do 2029. godine predstavi čak 75 novih e-automobila, a već 2024. planiraju da razviju model sa visokom efikasnošću. To, naravno, podrazumeva znatno veći domet, bolje baterije i brže punjenje.

Duzmen kaže da su dosadašnji Audijevi e-tron modeli pomalo razočarali javnost, jer i dalje ne mogu dostići mogućnosti Tesle, ali smatra da za to nikada nije kasno.

Dodaje da, iako im je Tesla konkurent, američki proizvođač može biti i inspiracija da projekat Artemis zaživi i u potpunosti ostvari očekivanja javnosti.



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar