Rebić: “Nasilnici nekoliko sati napadali policajce koji su bili uzdržani dok su mogli da trpe”

Sinoć su izbile demostracije u Beogradu, policajci su povređeni, imovina uništena

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Youtube/Printscreen

Direktor policije Vladimir Rebić se obratio javnosti povodom sinoćnih nereda u Beogradu u kojima su povređena 43 policajca, a glavni grad demoliran.

10.28 – Vladimir Rebić: “Kako se povećavao broj demonstranata povećavale su se policijske snage i vrlo brzo se uspostavio javni red i mir. Građani Srbije imaju razlog da veruju u policiju.”

10.23 – Vladimir Rebić :”Privedeno je ukupno 24 lica, jedno lice je osumnjičeno za paljenje dva vozila. Ovo je bio skandal grupice građana, oko 200 ljudi napalo policajce. Dok nisu životi policajaca nisu visili o koncu nije primenjivana sila.”

Foto/Youtube/Printscreen

10.21 – Vladimir Rebić: “Huligani zapalili pet automobila. Ogromna je šteta koju u narednom periodu moramo nadoknaditi. Važno je napomenuti da smo brzo javni red i mir stavili pod kontrolu. Građanima Srbije poruka da su bezbedni. Biće procesuirani svi koji su načinili neko krivično delo. Svi koji su činili nerede će biti procesuirani.”

10.00 – Vladimir Rebić: “Današnja konferencija za štampu sazvana je nakon sinoćnih događaja ispred Skupštine Srbije, događaja koji je bio neprijavljen. Posle pola sata oko 19.30 sati se desio incident koji je najavio sa kakvim namerama su se skupili. Nisu dopustili da prođu kola Hitne pomoći koja su prevozila ugroženog pacijenta. Oko 20.20 je jedna grupa svojim telima izvršila pritisak na policiju i ušla u zgradu skupštine. Policija ih je izgurala napolje. Policja je sve vreme bla uzdržana. Kasnije su se nasilnici odlučili na radikalnije mere. Tada je došlo do upotrebe suzavca. Kao bilans napada imamo danas 43 policijska službekapovređena, jedan od njih ima fakturu lobanje. Zabrinuti smo za njegovo zdravlje, ali i za zdravlje drugih.”

Konferencija za novinare se održava u Palati Srbija.

Da podsetimo, pristalice Dragana Đilasa i Srđana Noga su se okupile ispred zgrade Skupštine Srbije, kada su nasrnuli na policiju kamenicama, bakljama i flašama.

Rebić: “Policija reagovala uzdržano, povređena 43 policajca, privedene 23 osobe”



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar