Ukoliko vam je ponestalo ideja za brz, jednostavan a ukusan doručak, možda bi mogli da “prepišete” recept od Francuza. Ne samo što se lako sprema već je odličan izbor i ukoliko imate goste izjutra.
Sve što vam je potrebno su: tost hleb, jabuke, jaja i cimet…
Priprema:
Jaja umutite kao za kajganu i u njih umočite tost kao kad pravite prženice. Ukoliko želite da budu softanije, u jaja možete dodati malo mleka. Nakon toga poređajte tost na papir za pečenje u pleh ili vatrostalnu posudu. Ostatak jaja prelijte preko.
Ostavite tost barem 15 minuta da upije sve. Nakon tiga, isecite jabuke na kriške, poređajte preko i pospite cimetom. Pecite u rerni sve dok ne porumeni. Vodite računa o temperaturi. Bolje je da pečete najpre na nižoj pa onda da povećate.
I voila! Doručak je spreman a kuća mirisna od ranog jutra!
Komentari (0)