Poznati detalji smrti srpske olimpijke: Preminula je od RETKE bolesti opasne po TRUDNICE

Bobana se porodila u Zaječaru, a posle pet dana prebačena je u Beograd

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/oks.org.rs

Naša zlatna olimpijka Bobana Veličković je preminula usled komplikacija uzrokovanih porođajem, dvadeset dana posle njega. Bobana se porodila u Zaječaru i imala je eklampsiju, bolest koju uzrokuje povišeni pritisak, koja joj je otkrivena u drugoj polovini trudnoće.

Takve trudnoće se tretiraju vrlo pažljivo jer komplikacije koje izaziva eklampsija mogu biti vrlo opasne i nažalost fatalne. Veličković je pet dana ostala u bolnici u Zaječaru, gde se stanje pogoršavalo i odatle je prebačena u Beograd.

Dobila je izliv krvi u mozgu koji izaziva eklampsija, kada ne protekne sve kako treba sa analizama i praćenjem. Do hitnog prebacivanja u Beograd, Bobana je već bila u komi, a smeštena je u Kliničkom centru na odeljenju neurologije.

Bila je u teškom stanju i lekari nisu uspeli da je spasu. Beba je prema do sada dostupnim informacijama dobro, a srpska sportska zajednica je ostala zavijena u crno. Da podsetimo, Bobana je srpska reprezentativka u streljaštvu, a sa reprezentacijom naše zemlje osvojila je više evropskih medalja.



Izvor: Objektiv.rs, Telegraf

Komentari (2)

  1. Samo jos u Srbiji se umire od eklempsije i preeklempsije! To svakako nije retka bolest trudnica i nije teska bolest za dijagnostikovanje, ali posto nam je zdravstvo na nivou Srednjeg veka onda na zalost jeste!

    Odgovori

Ostavite komentar