Detalji iz Pavarotijevog života koje sigurno niste znali

Zlatni tenor opere je mrzeo da da vidi ljubičastu boju i bežao je od broja 17

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Imagno/Profimedia

Oskarovac Ron Hauard ponovo osvaja publiku svojim rediteljskim umećem – ovog puta  jedinstvenom pričom o čuvenom operskom pevaču Lučanu Pavarotiju.

Ovo nije njegov prvi muzički film – već je 2012 snimio “Made in America” o Džej-Ziju, a potom 2016. snima “The Beatles: Eight Days a Week”.

Ovaj dokumentarni film sadrži istorijske koncerte, autentične snimke s nastupa i intimne intervje uključujući dosad nikada neviđene materijale snimljene vrhunskom tehnologijom.

 

 

Umetnik je preminuo 2007. u 72. godini od raka pankreasa, a ostaće upamćen po neverovatnom talentu i harizmi koju je imao.

Pavaroti nikada nije naučio da čita note, već oslanjao se na spostveni sistem znakova. Bio je dosta sujeveran pa nije voleo da u svojoj blizini vidi ljubičastu boju a i izbegavao je broj 17.

Kad god je izlazio na pozornicu, govorio je: “Idem da umrem”.

 

O velikanu operske scene govore njegovi bliski saradnici i prijatelji, među kojima i Hoze Kareras, Plasido Domingo i Bono Voks.

Konzervativci su zamerali Pavarotiju što je sa Hozeom Karerasom i Plasidom Domingom napravio grupu “Tri tenora” koja je nastupila prvi put na rimskom stadionu povodom Svetskog prvenstva u fudbalu, ali i što je pevao s rok i pop muzičarima u sklopu koncerata “Pavaroti i prijatelji”.

Ipak, u filmu Bono Voks, pevač grupe U2, u ovom dokumentarnom filmu brani pevača i njegovu želju da opera bude prihvatljiva svima.

 

Pavarotijeva misija bila je približavanje opere masama, i to mu je teško osporiti a u dokumentarnom filmu o njemu možete uživati od 30. januara.

 

I. V.

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar