SJAJAN TRIK

Čišćenje mikrotalasne rerne LIMUNOM: Brzo, lako, efikasno, za samo 8 minuta blistaće od čistoće (VIDEO)

Najlakši način da prljavština odmah nestane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Kako očistiti mikrotalasnu?/Foto:Unsplash.com/Erik Mclean

Čišćenje mikrotalasne rerne iako nije zahtevno poput čišćenja klasične pećnice, ipak ima neka pravila koja  je potrebno znati pre nego što se latimo posla. Mikrotalasna, iako je mnogi proglašavaju za opasnu i nezdravu kućnu spravu, izuzetno je korisna, jer je idealna za brzinsko podgrevanje, odmrzavanje zamrznute hrane, topljenje putera ili čokolade, pravljenje kokica… Ova pećnica je zbog svega toga jedan od omiljenih kućnih aparata, koji nam štedi dragoceno vreme, jer za svega par minuta pomoću nje možemo da obavimo nešto što bi na drugi način trajalo mnogo duže.

Ipak, ona ima i jednu “manu” – a to je da je dovoljan samo sekund nepažnje, pa da hrana  koju tretiramo u mikrotalasnoj pokipi, iscuri, poprska i isprlja unutrašnjost rerne. A onda nas čeka čišćenje!  Nemojte odlagati ovaj posao (koji, priznajemo, nikome od nas nije najomiljeniji kućni zadatak), jer će mrlje koje duže stoje neočišćene, biti i zahtevnije za otklanjanje. Zato, bacimo se na posao odmah!

Čišćenje mikrotalasne – nedoumice i dileme

Nedoumice u vezi ćišćenja mikrotalasne, često se odnose na to koje i kakvo sredstvo je dozvoljeno koristiti, da li hemijski sastojci mogu da oštete pećnicu, koliko je njihova upotreba bezbedna za zdravlje?

Agresivna hemijska sredstva, nikako nisu preporučljiva za površine koje mogu doći u kontakt na bilo koji način sa hranom. Zato, ukoliko vam je možda padalo na pamet da svoju mikrotalasnu uglacante pomoću “teške hemije”, jer ste pomislili da ćete tako biti sigurni da će temeljno i detaljno pećnica biti odmašćena i oribana, odmah zaboravite na tu ideju.

Osim što time možete da ugrozite svoje kao i zdravlje svojih ukućana, vrlo je izvesno i da bi agresivna hemijska sredstva oštetila unutrašnje površine mikrotalasne. Zaboravite na tu ideju i okrenite se ka drugačijem, bezopasnom, a podjednako efikasnom načinu čišćenja vaše mikrotalasne rerne. Mislite da je to nemoguća misija? Varate se, mi ćemo vam otkriti kako i čime da očistite ovaj kućni aparat, a da to bude nečim što je svima dostupno, a uz to efikasno i potpuno  bezbedno po zdravlje.

Čišćenje mikrotalasne limunom

Svi koji su isprobali ovaj način za čišćenje mikrotalasne, tvrde da je odličan i prezadovoljni su postignutim rezultatima. Zadovoljni vlasnici mikrotalasne koji su je očistili na ovaj način, kažu da je savršena zbog tri dobra razloga, koja kratko i jasno glase: jeftino, bezbedno, efikasno.

Ukoliko sumnjate, proverite sami. Ono što će vam biti potrebno je “sredstvo” koje zasigurno već imate u svojoj kuhinji, znači neće iziskivati dodatni trošak, učiniće pravo malo čudo i vaša mikrotalasna će biti čista u roku od 8 minuta, a što je najvažnije – bez hemijskih isparenja štetnih po zdravlje.

Kakva je to čarobna metoda i šta je sve potrebno za čišćenje mikrotalasne?

Evo detalja, a toliko je sve jednostavno, da nećete moži da verujete.

Za lako i brzo čišćenje mikrotalasne rerne biće vam potrebna samo jedna namirnica, koju svako ima kod svoje kuće a to je limun.

Čašu ili činiju koja može da se stavi u mikrotalasnu napunite vodom, presecite limun na pola i iscedite ga u posudu sa vodom, a onda ubacite i presečene kriške u čašu/činiju.

Otvorite vašu mikrotalasnu i stavite posudu unutra, a onda je uključite da se zagreje na 3 minuta.

Nakon toga, ne otvarajte vrata pećnice još 5 minuta, kako bi se isparenje limunovog soka proširilo što bolje, a zatim otvorite i pazeći da se ne ispečete na vruću posudu, sklonite je iz mikrotalasne.

Čišćenje mikrotalasne limunom/Foto/Pixabay/stevepb

Poslednji korak je da uzmete suvu krpu i njom obrišete celu njenu površinu.

Primetićete sa kolikom lakoćom ćete sada očistiti vašu mikrotalasnu pećnicu! Neverovatno zvuči, zar ne?

Probajte, proverite i uverite se, kao što su se uverili brojni vlasnici ovog kućnog aparata, koji su svoju potragu za idealnim načinom održavanja zauvek završili kada su pronašli ovaj jednostavan metod za ćišćenje mikrotalasne limunom.

Pogledajte kako da uz pomoć limuna očistite mikrotalasnu:

Preuzimanje teksta ili delova teksta dozvoljeno isključivo uz navođenje izvora i linka ka stranici Objektiv.rs

Kako da najbolje ispohujete šniclu, “spasite” kolač, spremite ribu, sprečite prskanje ulja iz tiganja



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar