Milica (44) iz Novog Sada: Imam muža, troje dece i dvojicu ljubavnika

U ekskluzivnoj ispovesti za Objektiv, Milica otkriva sve tajne poliamorije na "domaći način"

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Pixabay

Da brak sve više postaje prevaziđena institucija, čak i na patrijarhalnom Balkanu, pokazuje veliki broj razvoda u Srbiji i zemljama regiona. Seksolozi i psiholozi celog sveta, ukazuju da je u 21. veku potrebno pronaći novi, modifikovani model partnerske zajednice, jer vremena su se promenila.

U Americi, ne samo u velikim gradovima, već i po uspavanim predgrađima onih manjih, mnogo je parova koji kriju tajne o svojim bračnim odnosima. Njihove zajednice mogu se opisati jednom rečju – poliamorija. Ako još uvek niste čuli za taj termin, ovako će vam biti sve jasno: to su parovi u kojima muž osim svoje žene ima još jednu ili više partnerki, kao i obrnuto. Žena osim supruga, održava stalne ljubavne veze sa drugim partnerima. I da stvar bude još interesantnija – te veze sa drugima nisu skrivene, naprotiv, druga strana zna i prihvata da bračni partner i sa drugim osobama održava ljubavne i seksualne odnose. Gde su tu ljubomora i posesivnost, pitate se? Pa, nema ih, a ako se i kad se pojave – onda se verovatno stvari zakomplikuju. A do tada, narodski rečeno “dok čeljad nisu besna, ni kuća nije tesna”, pa parovi koji praktikuju poliamoriju mogu da žive spokojno i srećno.

Možda ćete reći, pa da, to je moguće samo u Americi, ali mi vam donosimo istinitu priču o ženi iz Srbije, koja živi u ovakvoj vrsti partnerstva sa mužem i dvojicom ljubavnika.

Milica (44) iz Novog Sada je u ispovesti za Objektiv otkrila kako izgleda poliamorija na domaći način:

– Ja sam otvorena poliamoristikinja. Imam svog muža, koji je moj primarni partner, živimo zajedno sa moje troje dece iz prvog braka. Prvi muž, biološki otac moje dece je pre 11 godina poginuo u saobraćajnoj nesreći. Sa sadašnjim suprugom sam već 6 i po godina u braku. Osim njega, imam još dvojicu stalnih partnera. Jedan je iz Beograda, a drugi živi u inostranstvu, pa se sa njim retko viđam i održavamo vezu na daljinu. Takođe, moj suprug ima još jednu partnerku iz Subotice. Uz troje dece i tri muškarca, moj život je veoma ispunjen i dinamičan. Ipak, ja nisam vezana za ni za muža ni za drugu dvojicu, jer ako sretnem nekog novog i interesantnog, imaću vremena da se posvetim i njemu.

Vaša ispovest će izazvati brojne komentare, a ono što verovatno svima prvo pada na pamet je pitanje kako izgleda vaš seksualni život?

– Ako me pitate da li imamo zajedničke seksualne odnose, odgovor je: naravno da ne. Znam ko je druga partnerka mog muža, videla sam je na slici, simpatična je, lepa, mogu reći da mi se dopada njegov izbor. Ja imam seksualne odnose sa mojim dečkom iz Beograda, ali naravno ne završi se svaki naš susret sa obaveznim seksom. Treći partner, ovaj koji živi u inostranstvu, nekoliko puta godišnje dolazi u Srbiju, dva puta sam u proteklih godinu i po dana i ja njega posećivala. Sa njim imam najstrastveniji odnos, u proseku dva puta nedeljno imamo onlajn seks. Ne pričam svom mužu o detaljima, kao što ni on ne govori meni o pojedinostima odnosa sa njegovom partnerkom.

Koliko dugo ste u braku i vezama sa ostalim partnerima?

– Supruga sam upoznala 2013. godine na letovanju u Crnoj Gori. Zabavljali smo se nekoliko meseci, naš odnos se brzo razvijao i venčali smo se već posle sedam meseci zabavljanja. Sa partnerom iz Beograda sam skoro tri godine u vezi, a sa ovim koji živi u inostranstvu sam prošle nedelje obeležila dvogodišnjicu ljubavi. Moj suprug je sa njegovom partnerkom nepunih godinu dana u intenzivnoj vezi, a pre toga je u jednom periodu imao vezu sa devojkom koja je takođe iz Novog Sada.

Da li vaši prijatelji, kolege i rodbina znaju za vaš poliamoran način života i kako komentarišu?

– Ne znaju, naravno. Ipak je ovo konzervativna sredina, koja ne bi imala razumevanja, već bi nas svi osuđivali i ogovarali. Moje dve najbolje prijateljice znaju, sa njima sam bliska još od mladalačkih dana i delimo sve ženske i životne tajne. Suprug i ja živimo svoj život, ne ugrožavamo nikoga, a mislim i da je naš odnos daleko iskreniji i stabilniji od odnosa većine takozvanih “normalnih” parova. Kad pogledam oko sebe, vidim mnoge koji se tajno viđaju sa drugima, švalerišu se i lažu svoje supružnike. Mi smo za razliku od njih, potpuno otvoreni, iskreni i srećni.

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (37)

  1. Milice dajem ti podrsku! Zivis zivot kakav te usrecuje! Bitno da nikog nepovredjujes, i nenasosis zlo! Verujem da si prema deci osecajna i korektna sto je najbitnije! Nista ovi sto te kritikuju nisu bolji sto varaju i to deca saznaju kad tad, kakav primer oni daju! Da nepricam sto mnogi trpe skrivajuci osecanja sta im treba nego glume a padaju u drepesiju u braku u kom nemaju sta im treba!

    Odgovori
  2. Evo ja da ti odgovorim!!! Imao sam sexa dovoljno za ceo zivot a tek mi je 29.devojke uvek jurio,ali nikad kad sam u vezi,i svaka veza treba da ima za cilj srecu i poverenje dvoje ljudi,brak,porodica i starenje zajedno(ako je moguce) .a reci ti sad meni,jel treba ona da misli kako ce da se jebe sa sto vise njih ili da misli sta je najbolje za decu,i sta kad pocnu da primecuju???

    Odgovori

Ostavite komentar