ZAKUVALO SE U VRHU! ALKARAZ PRETI ĐOKOVIĆU: Zna se do kada će Novak biti prvi, a onda DRAMA

Srpski teniser Novak Đoković započeo je u ponedeljak 385. nedelju na vrhu ATP liste.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube

Prvi reket sveta će biti na tronu i posle mastersa u Madridu, ali u nastavku sezone sledi dramatična borba za vrh.

Đoković ne igra u Madridu, otkazao je učešće posle Srpska opena, pa je prokockao šansu da u Banjaluci i Španiji zaradi dodatne bodove i pobegne prvom pratiocu, pa nas čeka izuzetno uzbudljiv nastavak sezone na šljaci.

Alkaraz ima 5.860 bodova, a taj skor može da popravi, ali ne i da se vrati na prvu poziciju. Doduše, ako trijumfuje u Madridu, a sve ide ka tome, biće samo na pet bodova od našag tenisera koji ima 6.775 bodova. Eliminisani su Danil Medvedev i Andrej Rubljov, pa je 19-godišnjem Špancu posao olakšan. Ako osvoji trofej, onda će mu u Rimu biti dovoljno samo da se pojavi kako bi pretekao Đokovića na čelu ATP liste.

Posle Madrida sledi masters u Rimu, Đoković brani 1.000 bodova, dok Alkarazu svaka pobeda donosi profit, jer prošle sezone nije učestvovao.

Nakon toga sledi vrhunac sezone na šljaci – Rolan Garos. Karlos je prošle godine zaustavljen u četvrtfinalu i osvojio je 360 bodova, dok ne treba sumnjati da sad želi trofej na Garosu, kao i Novak, koga je takođe u borbi za polufinale eliminisao Rafael Nadal.

Sad svi očekuju veliko finale dva najveća rivala – Novaka i Nadala. Jedan i drugi imaju 22 grend slema, a neko bi mogao da povede posle Pariza, ukoliko im mlade kolege ne pokvare planove. Pre svega Alkaraz!



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar