Dok Jeremić govori o “izdajničkom maršu”, narod PAMTI: Oslobađanje Kurtija, martovski pogrom i HVALA VUČE

Licemrje i lažni patriotizam obeležili politiku Vuka Jeremića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Twitter/Shutterstock/Ilustracija

Lažni patriota i lider Narodne stranke Vuk Jeremić nastavlja da se predstavlja u javnosti kao kakav rodoljub dok organizuje skupljanje potpisa za referendum po pitanju Kosova i Metohije, a u vezi sa francusko nemačkim planom.

I dok predsednk Srbije Aleksandar Vučić svom snagom se trudi da sačuva srpske interese i ispravi greške bivše vlasti, Jeremić bestidno nastavlja da igra ulogu “velikog srbende”.

Ipak, dok igra glavnu ulogu u svom ostvarenju “kako postati lažni patriota”, građani Srbije pamte sve pogrešne poteze Jeremića dok je bio na vlasti, a koji su dovele do teške situacije u kojoj se danas naša zemlja nalazi po pitanju južne srpske pokrajine.

Da je Jeremić, dok je bio na vlasti, doveo našu zemlju na ivicu propasti, potvrdila je i funkcionerka njegove stranke Sanda Rašković Ivić kada je govorila na tajkunskoj televiziji o tome kolika je šteta naneta Srbiji izmeštanjem pregovora iz UN u EU:

– U tom trenutku se to činilo kao pametno, danas vidimo da nije! To je 2011. bilo popuštanje Albancima. Dijalog je prebačen na Evropu – rekla je ona.

Rašković Ivić je tako potvrdila da je veliku štetu njen šef, Vuk Jeremić, naneo Srbiji.

To nije jedina stavka koja koja je zahvaljujući ovom lažnom patrioti dovela Srbiju u tešku situaciju po pitanju KiM.

“Hvala Vuče”

Podsećamo, Vuk Jeremić je heroj Prištine, lažna država mu se zahvaljivala preko cele naslovne strane u novinama.

Ovaj opozicionar pogrešno postavljenim pitanjem u UN postao je predmet obožavanja među Albancima.

Naime, 2010. godine je Međunarodni sud pravde doneo Savetodavno mišljenje o Deklaraciji o nezavisnosti Kosova. Tadašnja vlast u Srbiji je, predvođena Borisom Tadićem, preko Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Međunarodnom sudu pravde uputila pitanje: “Da li je akt nezavisnosti Kosova po međunarodnom pravu?“, umesto: “Da li je secesija dela teritorije po međunarodnom pravu?“.

Posledica pogrešno postavljenog pitanja je katastrofalna, jer je ovaj potez suštinski razorio poziciju Beograda i našu borbu za Kosovo i Metohiju. Najveća odgovornost je svakako na Jeremiću, koji je tada bio ministar spoljnih poslova. Albanci su ga slavili kao heroja, što dokazuje naslovna strana lista “Ekspres” iz 2010. godine, na kojoj su uz fotografiju Vuka Jeremića, na srpskom jeziku, napisali: “Hvala, Vuče”.

Foto:Printscreen

Amerikanci potvrdili da je Vuk pomogao kosovskim Albancima

Pre tri godine, časopis Nešenel interest pisao da je Beograd pogrešio kod formulacije zahteva pred Međunarodnim sudom pravde.

Beograd je načinio stratešku grešku kada je, posle samoproglašenja kosovske nezavisnosti, zatražio od Međunarodnog suda pravde (MSP) da donese presudu o legalnosti te unilateralne odluke, umesto da od suda zatraži da razmatra da li je legalno to što se Kosovo otcepilo od Srbije, piše Nešenel interest.

Da je MSP odlučio da je Kosovo secesijom od Srbije prekršilo međunarodni zakon, velike evropske sile našle bi se u ekstremno nezgodnom položaju da moraju da brane postupak koji je nedvosmisleno proglašen nelegalnim po međunarodnom pravu, pisao je tada američki magazin.

S druge strane, da je sud proglasio kosovsku secesiju legalnom, to bi “‘srušilo brane” za mnoge druge secesije zemalja u svetu, dodaje američki list.

Ko je pustio Kurtija na slobodu?

Tu nije kraj katastrofalnih grešaka iz prošlosti koje sada imaju neviđene posledice.

Aljbin Kurti, nekadašnji vođa albanskog studentskog pokreta na Kosovu i Metohiji, a danas premijer lažne države, pušten je na slobodu 8. decembra 2001. godine, nakon dve i po godine provedene u zatvoru u Nišu.

Kurti je prethodno osuđen na 15 godina zatvora pod optužbom za terorizam.

Kasnije se u javnosti pojavio i dokument o pomilovanju teroriste Kurtija, koji možete pogledati OVDE.

Martovski pogrom

Jedna od najbolnijih rana srpskog naroda svakako je Martovski pogrom za vreme kog tadašnja vlast nije ni prstom mrdnula da sačuva naš narod na KiM.

Martovskom pogromu 2004. su prethodila brojna ubistva, otmice i uništavanja imovine, u prisustvu međunarodnih snaga, koje nisu adekvatno reagovale. Neposredan povod za realizaciju pogroma je bilo objavljivanje vesti o davljenju trojice albanskih dečaka u reci Ibar, u selu Čabra, u srpskoj opštini Zubin Potok, za čiju su smrt albanski i svetski mediji najpre okrivili Srbe iz susednog sela Zupče.

Od 17. do 19. marta 2004. godine proteran je veliki broj Srba i drugog nealbanskog stanovništva, spaljene su njihove kuće i oskrnavljeni su srpski kulturno-istorijski spomenici. Dva dana otvorenog napada na srpsko civilno stanovništvo na Кosovu i Metohiji se sastojao u masovnom progonu Srba, najmasovnijem od 1999. godine.

Greške bivše vlasti, kojoj je pripadao i Jermeić plaćamo i danas, dok se predsednik Vučić svim silama se bori za očuvanje srpskih interesa.

Nakon svega navedenog postavlja se pitanje ko je ovde, zapravo, izdajnik?Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar