Ima li ko da je protiv Vučića, a da nije umešan u aferu? Posle Jeremića, tu je i IME Radulovićeve zamenice

U javnosti se pojavila informacija o još jednoj aferi u kojoj se pominje ime člana srpske opozicije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Ime nekadašnje potpredsednice pokreta Dosta je bilo i zamenice Saše Radulovića, Miroslave Milenović, pominje se u aferi na Malti.

Bivšoj srpskoj političarki Miroslavi Milenović naloženo je da svedoči u slučaju čiji je cilj poništavanje sudske istrage o pranju novca u slučaju Elajd njuzpejpers.

Naime, Kit Šembri, bivši šef kabineta bivšeg malteškog premijera Džozefa Muskata, optužen je za pranje novca, prevaru i korupciju.

Šembri je optužen nakon što je njegova kompanija dobila ugovor vredan milion evra 2010. godine o prodaji štamparije izdavaču Elajd njuzpejpers, izdavaču “Tajms of Malta”, najprodavanijem dnevniku u Malti.

Sada, advokati Kita Šembrija tvrde da je došlo do povrede prava na pravično suđenje zbog imenovanja Miroslave Milenović za veštaka u istrazi. Pored tvrdnji da su Milenovićevi zaključci „potpuno netačni i u nekim slučajevima žalosni“, advokati su naveli i da ona nije kompetentna osoba da daje mišljenje o slučaju.

Advokati su kao razlog naveli to što je Milenović bila kandidat političke stranke u Srbiji pod nazivom „Dosta je bilo” koja zastupa „suverinističke i evroskeptične” političke stavove koji su „slični ako ne i identični” osobi koja je podnela prijavu.

Miroslava Milenović nije jedina

Ono što je zanimljivo jeste da je ovo samo još jedna u nizu afera u koju su upleteni ljudi iz redova srpske opozicije.

Podsećamo, lider Narodne stranke Vuk Jeremić upleten je uveliku aferu u SAD u kojoj je jedan od glavnih aktera, pored srpskog opozicionara i Hanter Bajden.

Ipak, prva u nizu afera VUka Jeremića veže se prvenstveno za Patrkia Hoa.

Vuk Jeremić je za vreme svog predsednikovanja Savetom bezbednosti UN pomagao Hou kao posrednik koji ga je upoznavao sa kontaktima koji su kasnije uvlačeni u mrežu kriminala i korupcije, a o svojoj konsultantskoj ulozi Jeremić je morao čak i da svedoči pred sudom u Njujorku.

Bivši hongkonški ministar i biznismen Patrik Ho osuđen je na zatvorsku kaznu zbog višemilionske šeme za podmićivanje afričkih lidera i poslova sa dijamantima i u oblasti energetike. VIše o tome KLIKOM OVDE.

Kako je mislio da se rešio Hoa, tako je buknula nova afera sa sinom predsednika SAD, Hanterom Bajdenom.

Bajden se prvi put sreo sa Jeremićem 2014. godine, kada je on bio direktor meksičke državne energetske kompanije Pemek (ova funkcija srpskoj javnosti nije do skora bila poznata), a Bajden je sedeo u upravnom odboru ukrajinske energetske kompanije Burisma Holdings. Mejlovi pokazuju da su njih dvojica bili uključeni u razgovore o partnerstvu između svojih kompanija. Više o tome KLIKOM OVDE.

Poslednje u nizu ime koje se spominje, ali ujedno i najzanimljivije, jeste ime ukrajinskog tajkuna i oligarha Mikole Zločevskog!

Naime, i dok se Jeremić srpskoj javnosti predstavlja kao “rusofil” i kune se u “majku Rusiju”, operativac CIA Bred Džonson otkrio je da je Jeremić blisko sarađivao sa tajkunom, Ukrajincem, Mikolom Zločevskim koji se nalazio u samom vrhu ukrajinskih bezbednosnih službi!

Džonson piše da je Jeremić naveo da je od vlasnika Burisme, Mikole Zločevskog, primio zahtev da se sastane sa njim 2013, a da je tokom sastanka, Zločevski tražio pomoć Jeremića u vođenju istrage ukrajinskih vlasti o aktivnostima njegove kompanije.
U sva tri slučaja Jeremić jue igrao ulogu konsiljerea, a više o tome u POSEBNOJ VESTI.

I dok po belom svetu isplivavaju nove afere u koje su upletena imena srpskih opozicionara, postavlja se pitanje ima li ikog ko želi da sruši predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da nije upleten u neku aferu u inostranstvu?Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar