Evo kako je Jeremić SLAGAO: Tvrdio da će Srbija sve preduzeti, a onda su Albanci proglasili nezavisnost

Prstom nije mrdnuo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Iako je 2007. godine tvrdio da će povući niz poteza ukoliko Albanci proglase nezavisnost na KiM, lider Narodne stranke Vuk Jeremić, ali po opredeljenju heroj Albanaca i čovek upleten u veliku korupcionašku aferu u SAD, Vuk Jeremić prstom nije mrdnuo 2008. godine, kada su to i učinili!

Samo nekoliko meseci pre nego što su Albanci proglasili nezavisnost tzv. Kosova, Jeremić je na pitanja novinara šta bi Srbija u tom slučaju uradila obećao niz poteza.

Na pitanje novianra da li će Srbija prekinuti diplomatske odnose sa zemljama koje budu priznale tzv. nezavisno Kosovo, odgovorio je:

– Ako neko učini nešto što direktno narušava vaš suverenitet i teritorijalni integritet kao nezavisne države, nemate drugog izbora nego da razmotrite svoje odnose sa tom određenom zemljom ili organizacijom.”

Tako je Jeremić obećao da će, ukoliko lideri kosovskih Albanaca proglase nezavisnost, Srbija, izuzev upotrebe vojne sile, učiniti sve što je u njenoj diplomatskoj, pravnoj, ekonomskoj, političkoj moći da se ta odluka promeni.

Jeremić je tada govorio i da je vreme za nove pregovore u kojima bi mogao da se postigne kompromis, dodajući da je to govorio svim članicama Saveta bezbednosti UN, kao i generalnom sekretaru UN Ban Ki Munu.

Nekoliko meseci kasnije Albanci su proglasili nezavisnost na tzv. Kosovu. Srbija, sa sve Jeremićem i Tadićem na čelu, nije uradila ništa. Nije bilo nikakvog odgovora Beograda dok su se nizala priznanja iz brojnih zemalja u svetu.

Tako je sam dokazao da je lagao!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar