Vesić o KORUPCINAŠKOJ aferi Vuka Jeremića: Nikada niko nije OBRUKAO Srbiju kao on (VIDEO)

Vesić je u svom govoru u Narodnoj skupštini upitao zašto se u tom domu često koristi reč izdaja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ MGSI/ PREDRAG MITIĆ/ nr., Printscreen/Youtube/RTS, Ilustracija

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić odbrusio je lideru Narodne stranke Vuku Jeremiću.

Vesić je u svom govoru u Narodnoj Skupštini upitao zašto se često koristi reč izdaja u tom domu, misleći na Skupštinu Srbije.

– Ovde se olako koristi reč izdaja i olako pojedini poslanici sebi dozvoljavaju da optužuju nekoga za izdaju. Te kvalifikacije ostavimo za one koji su nadležni. Ja neću da koristim reč izdaja jer ne mogu da kažem da je neko nekoga izdao, ali ću koristiti reč glupost, a najveća državna glupost koja se desila u našoj zemlji se dogodila 2010. godine 22. jula kada je međunarodni sud pravde na zahtev tadašnje Vlade Srbije na predlog tadašnjeg ministra Vuka Jeremića udario pečat na samoproglašenu kosovsku nezavisnot – rekao je Vesić i dodao:

– Ja ne znam kako okarakterisati čoveka koji podnese tužbu međunarodnom sudu pravde veću u kojem sedi 14 sudija, od kojih je 10 iz zemalja koje seu priznale samoproglašenu nezavisnot, osim kao glupost. Za tu glupost je gospodin Jeremić dobio naslovnu stranu u Prištini na srpskom, verovatno jedini put kada su objavili nešto na ruskom, na kome je pisalo “Hvala, Vuče”. I zaslužio je. Niko više nije uradio da se potvrdi taj njihov samoproglašeni čin od tadašnjeg ministra spoljnih poslova Srbije – kaže ministar.

Kada pričamo o korupciji, kako Vesić ističe, ta reč se opet vezuje za Jeremića.

– Skinuo sam sa sajta Američkog kongresa poziv koji čovek ima da dođe na svedočenje o novim korupcijama, u kojima je očigledno učestvovao. Poziva se na suđenje Patriku Hou, njegovom partneru, koji je bio bivši direktor firme China Energy, koji je osuđen na tri godine zatvora u SAD-u zbog korupcije. Pa nisu to sudije ovde za koje vi tvrdite da su pod nekim političkim uticajem, Možda jesu, ali pod uticajem ove vlade sigurno nisu. Osudili su partnera Vuka Jeremića na tri godine zatvora.

– O korupciji priča političar koji je obrukao Srbiju, koji je koristio mesto predsedavajuće Skupštine UN, koje nikada nije tako koristio da bi pravio pare i da bi bio umešan u svetsku korupciju – ističe Vesić.

– Kod njega se sve svodi na pare – ističe Vesić.

– Da ne govorimo o tome da pojedinim poslanicima ovde poslaničko mesto služi da bi se krili od suda, ima i toga. Ima i onih koji izbegavaju, sede ovde po ceo dan u Skupštin, a sud ne može da im uruči poziv.

– Nikada niko nije obrukao Srbiju kao tada Jeremić i niko nije naneo više štete što se tiče KiM, kao što je tadašnji ministar spoljnih poslova. Ja neću reći da je to izdaja, ali je to glupost nad glupostima – zključio je Vesić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar