Saučešće Vučića zbog smrti Noga: Uvek je bio uz narod, plamen njegove reči unosio je ohrabrenje i nadu

Njegove poruke ostaju uklesane u nacionalno biće našeg naroda, poručio je Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: FOTO TANJUG/MILOS MILIVOJEVIC/bs, Wikimedia/CC, Ilustracija

“Sa tugom sam primio vest o smrti pesnika Rajka Petrova Noga, člana Udruženja književnika Srbije i Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske, čoveka i patriote koji je na tragu Dučića i Кočića ispisao neke od najlepših i najupečatljivijih stihova u opisu našeg nacionalnog duha i stradanja. Potekao sa krša koji pamti najkrvaviji period naše istorije u 20. veku, Rajko Petrov je taj iskonski naboj srpskog prkosa i opstanka na jedinstven način pretočio u brojne književne forme…  – Ovim rečima predsednik Aleksandar Vučić izrazio je saučešće povodom smrti srpskog pesnika Rajka Petrova Noga.

“Naš narod zapadno od Drine, od Krajine do Republike Srpske, uvek je imao najveću podršku u Nogovom stihu i reči. Njegova percepcija stvarnosti kao odraza nikada zaceljenih rana prošlosti, verno je odslikavala naš etos i karakter, ideale i nacionalne zanose, svu dubinu patnje i praštanja, ali i uzdizanje nakon padova i razočaranja, poraza i bola. I upravo je taj epski naboj, tako moćan u njegovom pesničkom izrazu, bio podstrek našem narodu u najtežim trenucima, kojih je bilo tako mnogo u savremenoj istoriji.

Petrov Nogo je uvek bio uz svoj narod. Plamen njegove reči žestoko je unosio ohrabrenje i nadu, vraćajući svako naše posrnuće na put duhovne pobede, na predačku stazu kojom je oduvek bilo najteže hoditi i kojom su išli samo oni najhrabriji i najponositiji među nama.

Njegove poruke ostaju uklesane u nacionalno biće našeg naroda, kao večita arhetipska iskra slobodarstva i heroizma koja će nastaviti da inspiriše i buduće naraštaje.
Izražavam duboko saučešće porodici, prijateljima i poštovaocima Nogove reči. Neka počiva u miru”, piše u saučešću predsednika Vučića.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar