Narodna stranka PLJUNULA na žene žrtve nasilja: Jeremićeva funkcionerka ZGROZILA Srbiju (FOTO)

Ovaj sraman pokušaj zloupotrebe kampanje koja se sprovodi širom sveta šokirala je i razbesnela mnoge tviteraše

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Narodna stranka Vuka Jeremića najstrašnije je zloupotrebila 25. novembar, Dan borbe protiv nasilja nad ženama!

Naime, funkcionerka Narodne stranke Marina Lipovac Tanasković ponizila je i pljunula na sve stvarne žrtve nasilja, pokušavajući da ubere neki politički poen na krajnje nečastan način. Ona je na svom nalogu na Tviteru objavila fotografiju navodno prebijene žene, ustvari našminkanog modela, koja u ruci drži transparent u kom se navodi da je prebijena “jer ne voli Vučića”.

– Rekla sam da ne volim Vučića. Ja sam kriva – piše u opisu uz fotografiju uz poziv Ženske mreže Narodne stranke da se “reaguje pre zločina, a ne posle”.

Ovaj sraman pokušaj zloupotrebe kampanje koja se sprovodi širom sveta šokirala je i razbesnela mnoge tviteraše, koji su u ovoj objavi videli jasnu nameru da se žrtve iskoriste u političke svrhe, odnosno da se aktuelna vlast, oličena u predsedniku Srbije, optuži da je kriva za porast nasilja nad ženama.

– Sramota. Ovo je doslovce pljuvanje po svim ženama koje su žrtve nasilja u porodici. Šta radite ovo? Da li ste svesni uopšte? Imate li trunku srama? Vi ste pre za psihijatriju nego za politiku. Stidi se, ti nisi čovek, a ni žena, kad ovako ovu temu zloupotrebljavaš u političke svrhe – bili su samo neki od komentara.

REGOVALA I ŽENSKA PARLAMENTARNA MREŽA

– Svaka žena žrtva nasilja na ovaj način je unižena i stavljena u službu dnevnopolitičkih razmirica stranke koja sebe smatra dostojnom da se nazove “narodna”. Sramno je da bilo ko u današnjem društvu, a posebno narodna poslanica, žene posmatra u kontekstu objekta “nad” kojim se vrši nasilje. Takvim neznanjem dovodimo u pitanje sve one vrednosti za koje smo se kao društvo godinama trudili da postavimo kao standard. Samo iz tog razloga, podstaknuti smo da nastavimo dalje na pravi način u najvažnijoj borbi – nulte tolerancije na bilo koji vid nasilja prema ženama – navode iz Ženske parlamentarne mreže.

Kako navode iz Ženske parlamentarne mreže, na njihovu adresu stiglo je na desetine zahteva narodnih poslanica i građana i građanki da se narodnoj stranci suspenduje ušešće u radu Ženske parlamentarne mreže, o čemu se, kako kažu, odlučivati na prvom sledećem sastanku.

– Na ovaj način se na velika vrata žrtve nasilja uvode u dnevnopolitičko blato, koje očigledno za predstavnike Narodne stranke, predstavlja legitiman vid političke borbe. Činjenicom da je ovu fotografiju objavila poslanica i potpredsednica Narodne stranke, jasno je da je to stav i ove stranke i njenog lidera Vuka Jeremića. Nedopustivo je da se u stranci u cijim redovima se nalazi pukovnica, koje svoje iskustvo u borbi protiv porodičnog nasilja ističe kao najveći adut, podstiče narativ kojim se žrtve nasilja dodatno viktimizuju na jedan način koji do sad nije viđen – navode iz Ženske parlamentarne mreže i dodaju:

– Politika odgovornosti i borbe za prevenciju nasilja prema ženama ogleda se u 365 dana aktivizma za ravnopravnost žena i položaj dostojan majke, sestre, bake, supruge…

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar