Tajkuni neće donositi odluke u Srbiji: Snažna poruka predsednika Vučića sa sednice SNS (VIDEO)

Pre sednice Glavnog odbora biće održana sednica Predsedništva SNS

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je danas oko devet sati, a nakon nje, uslediće i sednica Glavnog odbora stranke. Na sednicama ovih tela biće razmatran predlog stranke za kandidate za ministre u novoj vladi.

MINISTRI U NOVOJ VLADI SRBIJE

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pročitao je imena novih ministara. Više o tome pročitajte klikom OVDE.

UVODNO OBRAĆANJE VUČIĆA

– Upravo smo završili sednicu Predsedništva, na kojoj smo razmenili mišljenja. Neću da govorim previše o političkoj situaciju sem u nekoliko rečenica. Kada smo preuzeli vlast tamo 2012. godine, a ne mislim da je vlast ružna reč iako se pretvorila u ružnu reč. To je lepa reč. Promenili smo Srbiju i mnogo toga dobro uradili – započeo je Vučić obraćanje.

– Sastanak je završen, a moraćemo sa brojnim izazovima da se suočimo. Promenili smo Srbiji i uradli smo mnogo dobrih stavri za našu zemlju. Niko drugi to ne može da obavlja sem nas, u ovoj stranci imamo mnogo dobrih ljudi. Biramo Vladu kada imamo rat u okruženju, ne postoji način da se taj sukob okonča, a jedni žele poraz ove druge strane, a reč kompromis se zabranjena reč, ta reč je postala najružnija reč. Kompromis je lepa i dobra reč, u svetu za nas čak i manje brinem jer računam na našu mudrost, posvećenost, videćete 55 odsto ove stranke su žene, verujem u njihovu mudrost, staloženost i stabilnost i zahvaljujući njima možemo da donosimo prave odluke za našu zemlju. Rekao sam da se nadam da naša stranka nikad neće postati jedna od onih žutih ili demokratskih, koji su to iskoristili da se obogate i naprave poslove za sebe, a za narod ništa. Ne želim da budemo biznis stranka i to je najvažnija stvar – rekao je predsednik.

– Svi ti ljudi će da nastave vredno da rade i da se bore za našu zemlju, i od onih koji više neće biti u Vladi, a nastaviće da rade za našu zemlju.  Trudili smo se da napravimo Vladu koja će da prezimi ovu zimi i možda sledeći, pa će doći do mnogo značajnih promena, a za nas je važno da pokazujemo da imamo dobre ljude i da se borimo za ljude i da ćemo Srbiju moći da vodimo na najbolji mogući način.

– Svi ti pritisci biće samo teži, jer mi smo zemlja koja kod jednog dela Međunarodne zajednice budu nečistu savest zbog onoga što su nam uradili. Nećemo dozvoliti da nas ponižavate kao što ste to činili. To je suština naše politike – slobodna Srbija. Nekad ćemo donositi odluke koje bole, ali sami ćemo ih dnositi.

Predsednik je podsetio na to koliko je u poslednjih deset godina napredovala Srbija.

– Uvek ćemo sami donositi odluke, 10 godina smo iskoristili da podignemo našu zemlju, više nego u poslednjih 100 godina.

– Stranka je suština demokratije, zna se ko bira put države u budućnosti, moraćemo da radimo mnog više, kada ne budem predsednik biću u stranci i biću sa vama, neću ići nigde, ne trebad a se stidimo svoje stranke nego da se ponosimo njom. Za nas je važno da prođemo kroz ovu zimu, da Srbiju sačuvamo. Kod mog oca, ima jedna poslovica, “Zmija gladi ispod nje se vadi”, pustimo da oni nama prete, a mi ćemo nekako da se izmigoljimo iz toga, nemamo decu za bacanje i neću ni jednoj majci da vratim dete u kovčegu da bih sačuvao svoju vlast – rekao je Vučić.

– Predsednica Vlade Ana Brnabić, zamenik predsednika Vlade i ministar spoljih poslova Ivica Dačić, podpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučevic, podpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali, ministar građevinarstva i infrastrukture biće Goran Vesić, Rade Basta ministar privrede, Jelena Tanasković ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, ministar zaštita životne sredine Irena Vujović, ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, ministar prosvete Branko Ružic, ministar zdravlja Danica Grujčić, ministar kulture Maja Gojković, Dubravka Negre, ministar rudarstva i energetike, Milan Krkobabić ministar za brigu o selu, Zoran Gajić ministar sporta, Husein Memić, ministar za turizam, Darja Kisić, ministar za brigu o porodici, Nikola Selaković ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, Jelena Begović ministar za nauku, Tanja Miščević ministar za evropske integracije, Aleksandar Martinović ministar za upravu i lokalnu samoupravu, Tomislav Žigmanov ministar za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

POČEO GLAVNI ODBOR

– Razgovarali smo o aktuelnoj političkoj situaciji, sastavu nove vlade i onome što je za nas od presudnog značaja – rekao je Vučić.

Predsednik je potom saopštio tačke dnevnog reda.

– Predsedništvo je prihvatilo predlog Ane Brnabić o sastavu novog kabineta – rekao je Vučić.

09.46 – Počela Sednica

Sednica Predsedništva Srpske napredne stranke počela je danas oko devet sati, a nakon nje, uslediće i sednica Glavnog odbora stranke.

09.00 – Pristižu članovi SNS

U MTS dvoranu stigla je premijerka Ana Brnabić.

Na sednicu Predsedništva i Glavnog odbora srpske napredne stranke stigao je i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

Na sednicu Predsedništva i Glavnog odbora srpske napredne stranke stigao je i ministar finansija Siniša Mali, ministar Tomislav Momirović, Nikola Selaković, ministarka Darija Kisić Tepavčić i direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Članovi SNS su pristigli na sednicu, a prvi je stigao Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske napredne stranke.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar