Vučiću lome kičmu, ali on NE DA Srbiju ni po koju cenu! Predsednik LAVOVSKI brani interese naše zemlje

Samo zahvaljujući predsedniku Vučiću, naša zemlja uspeva da se izbori s pritiscima i da vodi svoju politiku

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Adem ALTAN / AFP / Profimedia, Shutterstock

Da se Srbija i njen predsednik Aleksandar Vučić nalaze na udaru Zapada, Istoka, ali i zemalja u regionu zbog svoje nezavisne i slobodarske politike, odavno je poznato, a sada je stigla još jedna potvrda za to.

Iako su države članice Evropske unije ujedinjene kada je reč o sankcijama prema Rusiji, to nije sprečilo 13 zemalja EU da u junu povećaju uvoz robe iz Rusije. Te iste zemlje, s druge strane, vrše stravičan pritisak na Srbiju da uvede sankcije Ruskoj Federaciji, da oteža svoju poziciju kada je reč o očuvanju Kosova i Metohije i praktično odseče granu na kojoj sedi.

Licemerna je i pozicija Ruske Federacije, koja se isključivo vodi svojim interesima i pokušava da uvuče Srbiju u svoj rat sa Zapadom.

SMATRAJU DA SE OD PRINCIPA NE ŽIVI

Lider među zemljama koje su povećale uvoz je Slovenija, koja beleži skoro dvostruki rast uvoza ruskih proizvoda u poređenju sa majem, a na listi se našla i Hrvatska, koja je lobirala da se Srbiji zabrani uvoz ruske nafte preko jadranskog naftovoda „Janaf”, iako je i sama tražila izuzeće od ove odluke EU. Hrvatska je tako uvezla ruske proizvode u vrednosti od 12,1 milion evra.

Pored Hrvatske i Slovenije, povećanje uvoza ruske robe zabeležile su Španija, Švedska, Belgija, Poljska, Bugarska, Danska, Letonija, Malta, Rumunija, Slovačka i Estonija. Ove činjenice su jasan pokazatelj licemerja Hrvatske, većine zemalja EU, ali i Rusije, koja nastavlja ekonomsku saradnju sa zemljama koje su okarakterisane kao „neprijateljske”.

Očigledno je da povećanje uvoza ne smeta ni Hrvatskoj, ni Rusiji, ni EU. Naprotiv, kad im je to u interesu, svi sarađuju. To ne bi bio problem da svi oni ne vrše pritiske na Srbiju da se prikloni njihovim interesima i da ne udaraju na predsednika Vučića samo zbog toga što brani srpske interese.

DVOSTRUKI STANDARDI

Šef poslaničkog kluba SNS Milenko Jovanov u izjavi za Objektiv kaže da građani sve manje veruju Evropskoj uniji.

– Upravo to neverovatno licemerje i dvostruki standardi dovode do toga da se poruke koje stižu od briselske administracije ne primaju kod građana Srbije. Takođe, nisam siguran da ovakve stvari i ovakav odnos prema Srbiji mogu da doprinesu podizanju poverenja naših građana kad je u pitanju EU – ističe Jovanov.

Foto: Vlada Sporcic

Kako dodaje, licemerna je i pozicija Ruske Federacije.

– Sa druge strane, vidimo da ni Rusi nisu gadljivi da bez ikakvih predrasuda sarađuju sa onima koji su im uveli sankcije. Svi se, dakle, ponašaju u skladu sa onim što smatraju svojim interesom. Samo se Srbiji to ne dozvoljava, već se sa svih strana, svaki dan, vrše pritisci da se Srbija odrekne svojih interesa zarad interesa drugih. Samo zahvaljujući predsedniku Vučiću, naša zemlja uspeva da se izbori s tim pritiscima i da vodi svoju politiku, koja u obzir uzima interese naših građana – navodi Jovanov.

IZNENAĐUJUĆI PODACI

Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije za naš list kaže da su za njega ovo iznenađujući podaci.

– Srbiji se neprestano spočitava da nije uskladila spoljnu politiku sa spoljnom politikom Evropske unije, da nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, imali smo i izveštaj Evropske komisije, a oni s druge strane guraju svoju trgovinsku politiku. To nas zbunjuje, šalje čudnu poruku. Ispada da EU upiranjem prstom u Srbiju pokušava da skrene pažnju sa sebe i onoga što oni rade, a to je trgovinska saradnja s Rusijom „ispod žita”. Oni profitiraju iz ove situacije, a Srbija ima limitiranu saradnju jer joj se stalno onemogućava da sarađuje sa Rusijom, pošto smo u okruženju EU i NATO zemalja, tako nam se to obrazlaže – poručuje Miletić.

Foto: Privatna arhiva

Prema njegovom mišljenju, nije korektna ni pozicija Ruske Federacije, iako nam oni zvanično ne prete kao što to rade zapadne zemlje.

– Toleriše se licemerje. Postoje oni koji u našoj javnoj sferi govore kako će Rusija ne znam šta uraditi ako joj ne daj bože uvedemo sankcije, da će to biti katastrofa za nas, a vi vidite iz ovih podataka da Rusija jednako sarađuje sa zemljama EU iako su okarakterisane kao „neprijateljske”. To nam je znak da treba da nastavimo da vodimo svoju politiku i da se ne uzbuđujemo mnogo oko toga ko šta propagira. Naši interesi su na prvom mestu – zaključuje Miletić.

Piše: Ekipa Objektiva

OVU I DRUGE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA ZA 15. OKTOBAR

Foto:Objektiv

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (3)

  1. Ti zapadni licemjeri i fašisti sigurno neće uspjeti! Jer- NEMA- te sile na planeti, koja može slomiti kičmu lideru Balkana i Srbije,- velikome vodji- A.Vučiću! Veliki vodja- A,Vučić- sigurno će odbraniti Srbiju, računajući s time- i srpsko Kosovo!

    Odgovori
  2. Cuva,cuva Srbiju nek svi sveci cuvaju njega.Ziv i zdrav nam bio najzgodniji i najlepši presednik na svetu!! Lepota ga videti ko gorostas medju svim zapadnim otrovima koji od otrova i zla nisu mogli ni narasti.

    Odgovori
  3. I ne treba da da svoju zemlju.Kome da je da,licemeri a i tiranima,lopovima kojima je svega malo pa makar i tuđe.Lažovima koji jedno govore a drugo rade,sramota.Mi imamo našu Srbiju i ona nam je draga a oni koji laju nek im bog pomogne da ih ne skrši.

    Odgovori

Ostavite komentar