Ostavila ga da umre u najgorim MUKAMA, prljavštini i bolovima: Čuveni glumac život proveo sa MONSTRUMOM

Ostao je upamćen kao sjajan pevač i plesač

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Youtube/Printscreen/Televisionarchives

Mnogi od nas ga pamte kao jednog od najvećih zavodnika osamdesetih godina, a poznato je da se Svejzi sjajno snalazio glumeći u romantičnim filmovima gde je trebao da pokaže svoju nežniju stranu, ali i u akcionim gde je trebala da se pokaže snaga.

Patrik se bavio plesom sve dok prilikom jednog nastupa nije povredio koleno. Povreda je bila toliko ozbiljna da je morao da ide na operaciju, koja je automatski značila da najverovatnije završio svoju profesioanlnu karijeru u plesu.

1976. godine Patrik je shvatio da više neće moći da gradi karijeru u plesu i rešio je da postane glumac. Prvo je počeo da nastupa u lokalnom pozorištu. On je pune tri godine radio na sebi i svaku noć na daskama koje život znače davao sve od sebe i s vremenom, njegove predstave su postale jedno od najposećenijih.

Nakon toga dobija priliku da nastupa u Holivudu. Najpre je dobijao ulogu u niskobudžetnim filmovima koji nisu doživljavali veliki uspeh, pa je Patrik ostajao u senci već afrmisanih holivudskih glumaca.

1981. godine pojavio se u jednoj epizodi TV serije „M. A. S. H.“, a 1984. godine imao je zapaženu ulogu u filmu „Crvena zora“.

Foto: Youtube/Printscreen/No Name

Prvu istaknutiju ulogu dobio je 1987. godine kada je dobio ulogu Džona Kastla u kultnom američkom muzičkom filmu „Prljavi ples“. Pored njega glavnu ulogu je tumačila Dženifer Grej, a film je postigao ogroman uspeh i stekao kultni status.

Interesantno je da je Patrik dobio ovu ulogu jer je sjajno plesao, a pre njega uloga je bila ponuđena Val Kilmeru koji ju je odbio, dok je Bili Zejn nije dobio jer nije znao dobro da igra.

Poslednji lm koji je snimio devedesetih bio je “Crni pas” premijerno prikazan 1998. godine u kojem je tumačio lik Džeri Kruza. Baš tih godina Svejzi je počeo ponovo da pije i imao je velikih problema sa alkoholom zbog čega dve godne nije snimao filmove. On je se i prijavio na kliničku rehabilitaciju u jednom centru kako bi prevazišao krizu.

Patrik Svejzi se oženio Lizom Niemi 12. juna 1975. godine i sa njom proveo 34 godine. Par se upoznao 1970. godine kada je Patrik imao samo 18 godina. Niemi, 14 godina starija od Svejzija, uzimala je časove plesa od njegove majke.

U jednom intervjuu koji je poznati glumac dao 2008. godine rekao je o svojoj supruzi:

– Ona je bila moja inspiracija kada sam pisao pesmu “She’s like the wind”.

– Uvek sam se osećao nekako drugačijie ali sam se plašio dublje da pogledam. Plašio sam se šta ću pronaći. To je razlog zašto sam počeo da izučavam budizam, išao na psiho terapije, ušao u Sajentologiju i praktikovao meditacije. Pokušavao sam da podržim tu stranui svoje ličnosti. Ali. znate, u Teksasu to ne postoji – rekao je Patrik.

O njegovom odnosu sa suprugom više se saznalo u danima njegove bolesti.

Patrik je navodno bio u kućnom pritvoru, a supruga Liza Niem, koja je prema njemu bila nasilna i varala ga, pustila ga je da umire u najgorim mukama, prljavštini i bolovima.

Ove šokantne optužbe izneo je jedan od najbliskijih prijatelja zvezde “Prljavog plesa”.

Svejzi je preminuo 2009. godine u 57. godini posle bitke s rakom pankreasa. Situaciju mu je u zadnjim mesecima života otežala njegova žena Lisa, koja je dozvolila da glumac spadne na samo oko 40 kilograma, a čak je branila njegovoj majci i prijateljima da ga posete.

– Voleo ju je svim srcem, ali to je stvarno bila veza ljubavi i mržnje. Ona bi ga tukla, a on bi tukao zidove i nameštaj. Svađali su se, a znali su da unište hotelske sobe, automobile… Bila je to nasilna veza – rekao je prijatelj koji optužuje Patrikovu udovicu za zanemarivanje supruga.

Foto: Youtube/Printscreen/Televisionarchives

Inače se za Patrika, kad god je mogao, brinuo i njegov brat Don, ali kada ga nije bilo, sve je bilo prepušteno Lisi.

– Lize ne bi bilo satima, a kada bi Don došao, našao bi brata kako leži u mokraći i fekalijama jer nije mogao sam da ustane – dodao je prijatelj.

Patrikova prijateljica iz detinjstva Šarlota Stivens rekla je da je nagovarala glumca da ostavi suprugu s kojom se oženio 1975, ako ni zbog čega drugog, onda zbog silnih afera za koje je znala i porodica i prijatelji.

U januaru 2008. godine nakon što je duže vreme bio bolestan, Svejzi odlazi na preglede gde su mu dijagnostifikovali rak pankreasa. Nažalost, loš stil života u kojem je dosta pušio i lečio se nekoliko puta od alkoholizma doveli su do toga da glumac na kraju oboli od teškog oblika raka.

Kada mu je ustanovljena bolest izjavio je:

– Uplašen sam i ljut zbog dijagnoze. Možete se kladiti da ću proći kroz pakao. Verujem da su svi mislili da sam skrenuo i da su očekivali da ću se povući iz posla … Da li umirem? Odustajem li? Jesam li na samrtnoj postelji? Opraštam li se od prijatelja i porodice? Ni slučajno! Sanjam o budućnosti, o dugom i zdravom životu, ne u senci raka, već u svetlu!”

Odmah je krenuo na hemoterapije koje su ga prilično iscrpljivale, a pored njih išao je i na radio terapije. Nije želeo da se prepusti bolesti i borio se svim sredstvima. Iako ga je bolest dosta iscrpljivala, dok je išao na terapije, on je prihvatio glavnu ulogu u TV seriji „Zver“ i odlazio je na snimanje na kojem je davao sve od sebe da se ne primeti u koliko se lošem stanju nalazi.

U isto vreme dolazeći kući sa posla, pisao je memoare sa svojom surpugom Lisom. Partik je umro 14. septembra 2009. godine. On se se hrabro borio sa bolesti punih 20 meseci, ali nažalost bolest je bila uznapredovala i upkos velkoj borbi i naporima doktora leka nije bilo.

U vreme smrti imao je samo 40 kilograma što pokazuje koliko ga je ova bolest iscrpela.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar