Tajkunski mediji i analitičari tužni što više ne spuštamo glavu pred Prištinom: Smeta im Vučićeva BORBA

Građani odlično znaju ko je šta radio i da se predsednik Vučić grčevito bori za opstanak srpskog naroda na KiM

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Tajkunski analitičar Cvijetin Milivojević izjavio je da su “pregovori između Beograda i Prištine loši otkako je Aleksandar Vučić postao predsednik Srbije” i da  “Srbija treba da priču o Kosovu vrati u Savet bezbednosti”, a tajkunski medij N1 brže-bolje je preneo njegove reči.

Milivojević je rekao da je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija mesto odakle su inicirani pregovori Beograda i Prištine i gde će se i završiti, kao i da svako rešenje koje je bilo postignuto ide na overu u Savet bezbednosti.

Ono što je Milivojević propustio da kaže je da je septembra 2010. godina Generalna skupština UN usvojila rezoluciju kojom se otvaraju vrata početku dijaloga Beograda i Prištine i u kojoj se Evropskoj uniji daje mandat da posreduje u statusno neutralnim pregovorima, a u Briselu je 8. marta 2011. godine počeo tehnički dijalog. Dakle, pregovori su “izmešteni” iz UN za vreme bivše vlasti, a šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom tada je bio Borko Stefanović.

Naravno da su i Milivojević i N1 nesrećni zato što se predsednik Vučić lavovski bori za Kosovo i Metohiju i opstanak srpskog naroda na KiM i što Srbija više ne spušta glavu pred Prištinom kao što je to rađeno za vreme bivše vlasti.

Foto: Printscreen

Dobro je poznato kakav odnos prema KiM su imali Boris Tadić i Vuk Jeremić, koliko god se trudili da krivicu za situaciju na KiM svale na predsednika Vučića i aktuelni režim. Svi znaju da je  Jeremiću bivši predsednik tzv. Kosova Hašim Tači zahvaljivao u Ujedinjenim nacijama što je omogućio nezavisnost lažnoj državi.

Takođe, i prištinski mediji su se na naslovnoj strani zahvaljivali Vuku Jeremiću na doprinosu po pitanju proglašenja nezavisnosti, što možete pročitati u POSEBNOJ VESTI.

Boris Tadić je pokušao da se opravda kako je pitanje postavljeno Međunarodnom sudu pravde za vreme njegove vlasti, koje je pomoglo nezavisnosti tzv. Kosova, zapravo bilo dobro za Srbiju.

– Da je pitanje koje smo postavili bilo loše, ne bi Međunarodni sud pravde izbegao da na njega odgovori – rekao je Tadić, objašnjavajući da je odgovor bio “nejasan”.

Međutim, čak je i list Vreme u julu 2010. godine pisao da su mišljenjem Međunarodnog suda svi razočarani, da je tadašnji ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić praktično ponudio ostavku rekavši da je spreman da se suoči sa posledicama, a da je Tadić preuzimao odgovornost na sebe. Detaljnije o tome čitajte OVDE.

Koliko god se Tadić, Jeremić, Borko Stefanović i ostali iz bivšeg režima, uz podršku tajkunskih medija i analitičara poput Milivojevića, trudili da iskrive istinu, građani odlično znaju ko je šta radio i da se predsednik Vučić grčevito bori za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, što je pokazao nebrojeno puta do sada.

Podsetimo, Vučić je juče jasno poručio da će zaštititi srpski narod od progona i pogroma.

– Ovo je najvažnija poruka i to je moja životna i politička poruka. Rekao sam ljudima da želim da budem zapamćen kao neko ko je čuvao mir i stabilnost, ali i svakako kao neko ko će zaštiti srpski narod od progona i pogroma. I to ću uraditi bez obzira na ličnu političku cenu, naš narod će biti zaštićen i to je najvažnija poruka – kazao je predsednik.

BONUS VIDEOIzvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar