Tajkunski mediji na ZADATKU: Vučiću, ne razumeš lepote Rovinja i Hrvatske, to je viši nivo za tebe (FOTO)

Tajkunski mediji imaju jasan zadatak: staviti se na stranu svega što je protiv Srbije i udariti na Vučića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram, Printscreen

I ovog jutra ništa novo. Dok predsednik Srbije Aleksandar Vičić bije bitku u Briselu kako bi sačuvao mir i stabilmost na KiM, zadatak tajkunskih medija ostaje nepromenjen – udarati po Vučiću iz sve snage i stati na stranu svih onih koji su protiv Srbije. Relativizovati ustaške zločine i objasniti javnosti da Vučić, koji insistira na tome da se nikada više ne zaborave srpske žrtve, ne razume lepote Hrvatske.

Tajkunski nedeljnik NIN prednjači vrlo ponosito da stavi do znanja da svi treba da odemo u Hrvatsku na odmor, te da sve ono što predsednik govori treba precrtati.

Skandal!

Pisac Dejan Tiago Stanković je u pomenutom nedeljniku na podmukao i sraman način izjednačio Srbe sa ustašama, stavljajući akcenat na to da su Hrvati s razlogom slavili godišnjicu zločinačke akcije “Oluja”.

– I ove godine na godišnjicu “Oluje” Hrvati su s pravom slavili ujedinjenje svoje državne teritorije. Gotovo, istovremeno, u Novom Sadu Srbi su s pravom oplakivali prognanstvo svojih sunarodnika sa vekovnih ognjišta u Hrvatskoj – piše, a zatim, misleći da ne može niže da padne dolazimo do skandala bez presedana kada Stanković sramno izjednačava Srbe sa ustašma!

Foto: Printscreen

Stanković je vrlo perfidno pokušava da na Srbe svali događaje nakon Drgog svetskog rata govoreći da je počinjen genocid nad Nemcima, a da nije proglašen jedino jer tada ta reč nije postojala.
Izmišljajući i nazivajući Srbe “genocidnim”, on dodaje da treba da oprostimo sve što je bilo, sve zločine nanete nama i da ih zaboravimo:

– Biće nam bolje tek kad shvatimo da nas teret ružne prošlosti ne pušta da idemo napred, tek kada istoriju budemo stavili tamo gde joj je mesto, u knjige, a mi jedni drugima budemo hrišćanski oprostili i počeli da živimo okrenuti budućnosti.

“Vučiću, nije Rovinj za tebe”

Kvazinovinar i hrvatska pudlica Ivan Ivanović uziva u luksuzu i javno se hvali kako letuje baš u Rovinju u Hrvatskoj i kako mu ništa važno drugo nije, te preko tajkunskog nedeljnika NIN šalje pismo iz Rovinja u kome detaljno opisuje kako se sva “lepota i sloboda” nalaze upravo tamo. Zatim, ničim izazavan, pominje predsednika Srbije Aleksandra Vučića:

Foto: Printscreen

– Skočio sam u vodu. Jato cipala se razbežalo kud koji mili moji, a hladno istarsko more probudilo me iz roze sanjarenja i ovog apsurdnog skeča. Šta meni pada na pamet?! Šta će Vučić u Rovinju?! Nije za ovde, ne bi prepoznao ovu lepotu, niti razumeo ovu slobodu. A zašto ja letujem ovde? Zato što sam tako odlučio. I zato što niko ne može da mi naredi gde smem, a gde ne, da letujem. I zato što mnogo volim Rovinj, mnogo. I mnogo volim da z*jebavam cipale, mnogo – piše Ivanović.

Imevanje Jasenovca

Nedeljnik Vreme nije časio časa, već je u istom ritmu udario po predsedniku Vučiću.

– Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ne voli more. Slobodno vreme – ako ga uopšte ima –najviše voli da provede u “našoj lepoj Srbiji”. Mada je ranijih godina bio srećan što građani idu na more, jer je to dokaz da ljudi imaju sve više para zbog snažnog ekonomskog napretka, ove godine prostora za njegovu sreću nije bilo previše. Što zbog teške zime koja nas čeka i na koju niko sem njega ni ne misli, što zbog trošenja para u Hrvatskoj, koja predsedniku ne dozvoljava da u “privatnoj poseti sa jednom kamerom” poseti Jasenovac.

Foto: Printscreen

Pokušajem da ismeju želju predsednika Vučića da zapali sveću i pokloni se srpskim žrtvama koje su stradale od ustaške ruke ne samo da su dotakli dno, već sada kopaju ispod sebe i tonu dublje.
Jasna je poruka tajkunskih medija, iliti pudlica, Vučiću: ne razumes ti lepote Rovinja i Hrvatske, to je viši nivo za tebe!

No, predsednik ni ne želi da razume, nema potrebe. Ima prelepu Srbiju, ima planine, šume, polja i jezera. Ima ravnicu i žitna polja, reke. Ima toliko lepote da nema potrebe za Rovinjom, tako da samo vi radite svoj posao, hrvatske pudlice.
BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (36)

  1. Svi ti koji pljuju po Srbiji moraju da pišu i govore loše da bi se osećali sigurnije u Hrvatskoj jer imaju kuće i stanove tamo ili su zavisni. Psihopatologija. Odlaziti u zemlju gde je bilo šta Srpsko zabranjeno ili odvratno. Otići tamo gde uvek možeš očekivati neprilike. Otići u zemlju gde se ne osećaš slobodno . Gde moraš tiho da pričaš da bi uživao i gde se osećaš napeto jer ne znaš kakva će budala ustaška da vas saleti. O tome neka Hrvati razmišljaju. Građani Srbije su ovo leto ostavilikao i svake godine 2 milijarde dolara Grčkoj, nešto malo Crnoj gori. Neka oni razmišljaju o tome jer im je kasa praznija za toliko svake godine. A ovakvima bez obraza, dostojanstva, predlažem im da zatraže njihovo državljanstvo i da napuste Srbiju.

    Odgovori
  2. Rovinj, Istra, deo Dalmacije i većina otoka u prošlosti nikada nisu bili hrvatski dok Titovi partizani (90% Srba) nisu 1945. godine proterali 300 hiljada Italijana. 1918. godine to je uradila Kraljeva vojska sa ostatkom Dalmacije. Italijani to Srbima nikada neće oprostiti. Rekao sam jednom Italijani da su to uradili Hrvati, a on mi je rekao; da su mogli oni bi to uradili ranije. Toliko o Rovinju i Hrvatskoj.

    Odgovori

Ostavite komentar