Danijel sa još sedam studenata IZNAJMIO stan i video nešto UZNEMIRUJUĆE: Ni devojke nisu pošteđene

Ispred ulaza i u svakoj prostoriji osim kupatila i spavaćih soba postavljeno je ukupno osam kamera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: / PhotoAlto / Profimedia,: Antonio Guillen Fernández / Panthermedia

Osam studenata koji dele dom u australijskoj saveznoj državi Kvinslend šokirali su se kada su jednog dana otkrili da je stanodavac postavio kamere u skoro svaku sobu.

U razgovoru za emisiju “Current Affair” u četvrtak uveče, troje stanara iz Brizbejna su se našalila da se osećaju kao da su postali učesnici rijalitija “Veliki brat” bez audicije.

– Mislim, zaista sam srećan što sam prošao bez audicije, ali voleo bih da sam znao pre nego što sam došao – rekao je Danijel Dilejni.

Ispred ulaza i u svakoj prostoriji osim kupatila i spavaćih soba postavljeno je ukupno osam kamera.

– Gde god da odem u kući, osim ako nisam u svojoj sobi, posmatraju me i zaista mi je neprijatno – rekao je Nejtan Tomas.

Studenti žive u stambenoj zgradi kojom upravlja firma “Hive Student Accommodation”, koja je „specijalizovana za menadžment namenski izgrađenog smeštaja za studente”, navodi se na njihovoj veb stranici.

Studenti tvrde da nisu obavešteni da će kamere biti postavljene. Umesto toga, rečeno im je da dolazi električar da obavi neke radove u kuhinji koja će biti renovirana.

– Veoma je, ali veoma neprijatno videti da te neko tako posmatra. To zaista nikada ne nestaje i pomalo je uznemirujuće. Audio ili ne, vizuelno ili ne, nije me briga – rekla je druga stanarka Ameja Tidke.

Studenti su se požalili svom agentu za nekretnine zbog ugrožavanja njihove privatnost i bili užasnuti kada im je rečeno da jednostavno “uzmu ili ostave”.

– Stanodavac je postavio kamere za video nadzor u zajedničkim prostorijama sa najboljim namerama u srcu. Ako bilo koja osoba nešto ošteti, mi smo u mogućnosti da uhvatimo pravog krivca i ne moramo da kažnjavamo sve ostale zbog popravke – navodi se u mejlu od firme.

Stanari tvrde da stanodavcu nikada nisu dali razlog da veruje da će oni oštetiti imovinu.

Agent za nekretnine ponudio je stanarima opciju da raskinu zakup ako nisu zadovoljni novim “dodacima” u kući.

– Rekli su da sam više nego dobrodošao da raskinem zakup ako mi nije udobno. Zbog naknada koje naplaćuju za raskid zakupa, zahvalio sam im se i rekao “ne hvala” – rekao je Tomas.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, NY Post

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar