Evo da li je za POGORŠANJE situacije kriva Miljana ili DOKTORI: Oglasio se njen lekar

Dr Veličković za Objektiv razrešio misteriju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Rijaliti zvezda Miljana Kulić već nekoliko dana vodi najveću životnu bitku zbog komplikacija koje su usledile nakon operacije smanjenja želuca u Turskoj. Prema pisanju mnogih, Kulićeva se nije pridržavala režima koji se preporučuje u postoperativnom periodu, a tim povodom Objektiv je razgovarao sa uvaženim beogradskim hirurgom koji nam je otkrio u kom ,,grmu leži zec”.

REČ STRUKE

Nakon komplikacija koje su usledile posle operacije smanjenja želuca, Miljana je hitno primljena u UKC Niš, gde joj je otklonjena slezina. Potom su usledile brojne spekulacije da je Miljana odmah nakon operacije u Turskoj jela čvrstu hranu, pila kafu, pušila cigarete, pa čak i pila alkohol, te da se u Srbiju vratila avionom, što se, prema mišljenju nekih ,,stručnjaka”, nikako ne preporučuje.

Foto: Privatna arhiva

Hirurg docent doktor Dejan Veličković otkrio je za naš list sve nedoumice vezane za pomenutu operaciju.

– Nakon operacije smanjenja želuca prvih nedelju do desetak dana preporučuje se tečna dijeta, potom se prelazi na kašastu dijetu, a čvrsta hrana, dakle hrana koja može da se žvaće, ide tek nakon četiri nedelje. Pored ovog uvek savetujem pacijente da ne konzumiraju cigarete bar prvih mesec do dva zbog zarastanja rana, mada direktno pušenje ne može da izazove neke ozbiljnije posledice. Isto važi i za konzumiranje alkohola. Nakon operacije može da se leti avionom. Samo letenje ne može da izazove nikakav problem. Najveći problem javlja se kod pacijenata koji rade operacije u inostranstvu, a u matičnu zemlju se vratite već drugi dan, a komplikacije mogu da nastanu i trećeg, četvrtog, petog i šestog dana, a tada ćete biti daleko od hirurga koji vas je operisao – za počeo je razgovor dr Veličković i dodao:

Foto: Printscreen/Instagram

– Što se tiče slezine, nikakvo nepridržavanje mera ne može da izazove krvarenje. Iskreno, ne mogu da govorim konkretno o slučaju Miljane Kulić, jer ne znam kakav dokaz imaju lekari koji su je operisali, ali definitivno ništa što je ona radila postoperativno ne može da izazo ve krvarenje iz slezine. Krvarenje slezine je ili neka mehanička stvar ili stvar povrede tokom operacije koja se nije odmah videla, pa je posle toga napravila hematom koji je pukao u „dva vremena”, kako se to zove u medicini, ali ja za ista u njenom slučaju ne mogu ništa da tvrdim jer nisam imao uvid u njenu medicinsku dokumentaciju.

SPORNI DOKAZI

Sa druge strane, doktor Mehmet Seven, koji je u turskoj bolnici operisao Miljanu Kulić, oglasio se i izneo informacije o intervenciji skraćenja želuca koju je uradio rijaliti učesnici, te negirao bilo kakvu mogućnost povrede slezine u njihovoj klinici i ista kao da će čak predočiti i dokaze.

Foto: Antonio Ahel/ATAimages

– Mnogo je dezinformacija i nerazumevanja u okruženju. Mi konkretno nemamo nikakve informacije od pacijenta i majke pacijenta jer nam ne odgovaraju na poruke, znamo ono što smo pročitali u medijima. U najkraćem mogućem roku ćemo podeliti sa vama dokaze (naše klinike i Kliničkog centra u Nišu) da naš pacijent Miljana Kulić nije imala ozledu slezine nakon naše operacije- rekao je doktor Seven za domaće medije. Osim hirurga, sa Miljanom i Marijom Kulić u konstantnoj komunikaciji bila je i Minela Selman, koordinatorka i stručni konsultant bolnice u kojoj je rijaliti učesnica operisana, koja je dodala da se nakon operacije rade testovi kojima se utvrđuje da li postoji neki propust:

OSTATAK OVOG I MNOGE DRUGE TEKSTOVE ČITAJTE U SUTRAŠNJEM OBJEKTIVU.

Foto: Objektiv.rs

Pišu: Tanja Svilanović i Ines Grk

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar