Kada vas leti “stisne” potreba da počastite svoje nepce nekim dezertom, a istovremeno vam nije do spremanja bilo kakvog kolača ili pečenja u rerni, možete se okrenuti jednostavnim receptima koji ne zahtevaju mnogo truda.
Upravo jedan takav recept je i mus od breskve koji vam predstavljamo.
Pored toga što se lako sprema, on je i savršeno, kremasto letnje osveženje i odličan saborac u borbi protiv visokih temperatura. Nema potrebe govoriti o tome koliko će najmlađi biti oduševljeni ovim receptom.
Potrebno vam je:
– 500 g breskvi
– dve kašike soka od limuna
– četvrtina šolje hladne vode
– kašičica želatina
– trećina šolje šećera
– šolja slatke pavlake
– šaka oraha

Priprema:
Breskve ogulite i isecite na komade. Ubacite ih u blender, iscedite unutra limun i izmiksujte ove sastojke. Želatin razmutite u šerpici hladne vode, ostavite da odstoji 5 minuta, pa dodajte šećer. Zatim upalite ringlu i kuvajte želatin, svega 2 minuta.
Kada bude gotovo, sipajte slatku pavlaku i želatin u blender i uključite ga da radi još 30 sekundi kako bi se sastojci sjedinili. Prespite smesu u manje posude ili čaše i stavite u frižider da se stegne i ohladi.
Odozgo rasporedite iseckane orahe kao dekoraciju.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)