Ženu ZMIJA pogledala pravo u oči, sledila se od straha: Kune se da je htela da joj KAŽE nešto

Britanka je krajičkom oka opazila nešto crveno, ali kada je prišla bilo je jasno da to nije baštensko crevo

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Žena iz Engleske prestravila se kada se ispostavilo da je njeno baštensko crevo u stvari zmija kojoj “igra” rep.

Dajana Martin (69), iz gradića Birkenhed je u subotu 2. jula, lončarila je u svojoj bašti, kada joj je pažnju privukao odblesak crvene boje u blizini odvodne cevi. Dajana je na prvi pogled pomislila da je to njeno crevo, ali kada je predmet počeo da se pomera, zaledila se od straha.

– Ušla sam u svoju baštu i krajičkom oka sam zaista pomislila da mi je baštensko crevo pocrvenelo. Moja neposredna pretpostavka je bila da je crevo promenilo boju na suncu, ali, kada sam izbliza pogledala, to nije bio slučaj. Podigla je glavu, a ja sam pomislila “O moj Bože!”. Jedino što mi je stalno padalo na pamet je da je otrovna, pa sam se samo ukočila – ispričala je ona za Liverpul Eho.

Nakon što je pozvala i nije uspela da dobije službu za spasavanje životinja (RSPCA), Dajana je pozvala policiju koja je organizovala intervenciju stručnjaka.

– Sve je bilo u rukama policije koja je poslala nekoga u roku od sat vremena, što verovatno nije iznenađujuće kada im neko telefonom kaže da ima veliku crvenu zmiju u svojoj bašti. Dok sam čekala da dođe čovek iz RSPCA, samo sam sedela i posmatrala zmiju, a ona je krenula da ide prema kanalizaciji. Mislila sam, da nećemo moći da je pronađemo – kazala je Dajana.

Ona dalje priča da joj je palo na pamet da je zmija žedna, pa je odvrnula baštensku slavinu, posle čega se ona vratila i počela da pije.

– Podigla je glavu i kunem se da me je pogledala u oči i pokušala da kaže “hvala ti” – ispričala je Dajana.

Inspektor RSCPA Entoni Džojns je pojasnio da je zmija zapravo severnoamerička kukuruzna zmija. Kukuruzne zmije spadaju među vrste koje love pacove, a plen ubijaju gušenjem. Nisu otrovne niti opasne za ljude, iako stručnjaci savetuju svima koji pronađu zmiju za koju veruju da nije autohtona, da se drže na bezbednoj udaljenosti.

Dajana je bila oduševljena načinom na koji se ekspert nežno izborio sa zmijom

– Zmija je bila žestoka. Nije htela da napusti moj odvod i prilično se uznemirila kada je Entoni pokušao da je pomeri. Ono što me je uzbunilo je koprcanje repa jer sam pomislila da je zvečarka. Uverili su me da je sasvim normalno kada se zmija uznemiri – kazala je žena.

BONUS VIDEO:



Izvor: Liverpool Echo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar