Evo za koga je Tito NAVIJAO: Čovek kom je bio najviše naklonjen rešio MISTERIJU – iznenadićete se

Ono što je takođe smetalo Titu bili su neredi na tribinama, ali i transferi fudbalera

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Profimedia/HEINRICH SANDEN / AFP

Misterija koja je non-stop kružila oko lika i dela o doživotnom predsedniku SFRJ Josipa Broza Tita jeste za koga je maršal navijao.

Poznato je da je voleo sport, a posebno fudbal.

– Ne navijam ja ni za jedan tim. Ali kada reprezentacija igra, redovno pratim njene utakmice. Ja moram da navijam za sve naše timove. Sviđaju mi se i Partizan, i Dinamo, Crvena zvezda, a i drugi timovi… Samo mi se ne sviđaju kada grubo igraju – govorio je Tito.

Joška Broz, Titov unuk, kom je predsednik SFRJ posebno bio naklonjen je razrešio misteriju.

– Deda je, šokiraće vas, navijao za Partizan, a ne za Dinamo, Osijek ili Hajduk, kako mnogi misle. Voleo je fudbal, a najviše se divio crno-belima – ispričao je Joška jednom prilikom.

Titov unuk ove tvrdnje potvrđuje prepričavanjem anegdote sa Tare 1979. godine.

– Te godine Broz je imao sastanak na Tari s rukovodstvom SUP-a. Čim je saznao da su tu i fudbaleri Partizana organizovan je sastanak, na kojem su mu ljudi iz kluba poklonili poklone, a on je tada izjavio: “Svi kažu da ja navijam za Hajduk, a ja navijam za Partizan” – ispričao je tada maršalov unuk.

Međutim, Joška Broz nije mogao da potvrdi čuvenu legendu da je Tito baš iz ljubavi prema Partizanu štafetu primao iz lože stadiona JNA.

Ono što je takođe smetalo Titu bili su neredi na tribinama, ali i transferi fudbalera.

– Ne volim što s vremena na vreme, naročito u fudbalu, dolazi do nereda. Neugodno mi je što do toga dolazi. Naročito kada se prekršaji čine namerno. To nije sportski. Zato naši sportisti ne bi smeli takvo nešto sebi da dozvole. Njihovo ponašanje mora biti primerno – rekao je Tito.

BONUS VIDEO



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar