Ministar živi kao najveći TAJKUN: Javnost šokirana fotografijama raskošne vile Nebojše Stefanovića (FOTO)

Životni stil kojim se ne živi od ministarske plate

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Srpska javnost je ostala šokirana nakon što su se u medijima pojavile fotografije luksuzne vile u kojoj živi bivši ministar policije Nebojša Stefanović.

Taj šok je utoliko veći što Stefanović sve vreme, otkako ga dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka, a posebno nakon teških optužbi koje je na njegov račun iznela Dijana Hrkalović, glumi poštenjačinu s prijavljenom platom od 115.000 dinara. A ta plata, kako smo mogli da vidimo, nije dovoljna ni za slavinu u njegovog vili, a kamoli za nešto drugo.

Portal “Republika” objavio je desetak fotografija vile na Bežanijskoj kosi u kojoj živi ministar. Na njima se mogu videti preskupi nameštaj, raskošni kreveti, prozirne česme, bazen, pokretna biblioteka kroz koju se ulazi u tajni bunker odvojen skrivenom pregradom.

Sve pršti od luksuza u vili ministra odbrane Nebojše Stefanovića koja ima oko 1.000 kvadrata. Vrednost kuće, prema procenama upućenih u tržište nekretnina, nije ispod 3,2 miliona evra. S obzirom na to da ovaj ministar ima prijavljena primanja koja ima kao šef Ministarstva odbrane, prava je misterija kako je poštenim radom uspeo da se ovako bogato skući, piše Alo!

NE MOŽE POŠTENIM RADOM

– To poštenim radom nije moglo da se zaradi”, komentar Svetozara Vujačića, advokata i specijalnog savetnika ministra unutrašnjih poslova, na najbolji način opisuje šok u javnosti nakon što su se pojavile slike raskoši u kojoj živi ministar odbrane Nebojša Stefanović.

Taj šok utoliko je veći što Stefanović sve vreme, otkako ga dovode u vezu sa klanom Veljka Belivuka, a posebno nakon teških optužbi koje je na njegov račun iznela Dijana Hrkalović, glumi poštenjačinu s prijavljenom platom od 115.000 dinara. A ta plata, kako smo mogli da vidimo, nije dovoljna ni za slavinu u njegovog vili, a kamoli za nešto drugo.

RADNI STAŽ

Kako za Alo! kaže Vujačić, Stefanović nema mnogo radnog staža, ali sve i da ima i da nije ni dinar nikada trošio od plate, ne bi mogao da priušti ni 10 posto od svega što ima.

– Niko normalan ne bi pravio tajni prolaz u kući, što dosta govori o njemu i njegovoj ličnosti. Ti prolazi se ne prave tek tako. To smo dosad videli samo kod Veljka Belivuka, tako da to sve govori. Ja sam se iznenadio, znao sam da ima vilu na Bežanijskoj kosi, ali da je to tako, nisam mogao ni da pretpostavim. To je već neukus. Mislim da bi poreklo svega toga moralo da se ispita, jer nemoguće je dokazati da je to stečeno poštenim radom – ogorčen je Vujačić.

A da su Vujačić, kao i celokupna javnost s pravom šokirani, pokazuje samo jedan od detalja koji su objavili mediji, pozivajući se na ono što su slikali i videli radnici koji su radili na uređenju Stefanovićeve vile. Naime, ministar je naručio specijalne stolice i samo za njih je dato oko 14.000 evra. Što je sitnica u odnosu na cene drugog nameštaja u vili.

Uhapšen BLIZAK SARADNIK Nebojše Stefanovića: Evo kako su izvlačene pare iz Ministarstva odbrane 

Vilu koja ima više od 1.000 kvadrata Stefanović je dobio spajanjem dve kuće, koje je potom povezao. Prvu je, kako se saznaje, za 500.000 evra kupio od sada pokojnog biznismena Ace Pekara, koji je držao poznati lanac pekara, a samo u renoviranje uložio je 200.000 evra. Potom je njoj pripojio susednu kuću, pretvorivši sve u jednu celinu, za koju mediji tvrde da vredi više od tri miliona evra (u šta nije teško poverovati, s obzirom na to kakve smo fotografije videli).

Foto: Vladimir Sporčić

TAJNA VEZA

Božidar Spasić, nekadašnji operativac DB, ocenjuje da nije prvi put da se pojavljuju ovakve fotografije po kojima se vidi da visoki policijski funkcioneri žive u uslovima koje običan svet ne može ni da zamisli.

– Poznato je da je bivši direktor policije zidao kuću od 800 kvadrata, što je i sam priznao, mada plate u policiji nisu velike. Dakle, jedino možemo objasniti da se do tog novca i života u, kako bih rekao, policijskom raju došlo na neki drugi način, mada u ovom momentu ne postoji nikakva istraga koja bi ustanovila koji je to način – ističe Spasić, i nastavlja:

– Vrlo je verovatno da je u ovom trenutku pojavljivanje fotografija kojima se pokazuje gde živi Nebojša Stefanović rezultat rata koji se vodi između njega i njegove bivše bliske saradnice i državne sekretarke Dijane Hrkalović. Siguran sam da tu ima neka veza. Ranije se govorilo o luksuzu u kojem živi državna sekretarka. Međutim, pitanje koje se postavlja jeste na koji način si ti to stekao. Moram reći da ima puno policijskih funkcionera koji žive u tako bogatim uslovima, a da normalni policajci, kako bih ja to rekao, jedva sastavljaju kraj s krajem. Mislim da je ta praksa nestala dolaskom ministra Aleksandra Vulina na čelo MUP-a.

MUP-ovu vilu na Dedinju ukrašavao svojim fotografijama

Dok je bio ministar policije, Stefanović je boravio u vili MUP-a na Dedinju, koju je na osnovu funkcije dobio na korišćenje. Kako pričaju oni koji su kod njega dolazili, svuda je kačio svoje uramljene fotografije, a vila mu je služila i kao baza za ljude iz stranke, koje je vrbovao da bi ostvario svoj plan i napravio neku vrstu klana u SNS

 

Priveden građevinski inspektor

Zbog Stefanovića i njegove vile grdne muke imao je svojevremeno građevinski inspektor opštine Novi Beograd Dragomir Jovanović, koji je krenuo u proveru navoda o neprijavljenim radovima na Bežanijskoj kosi. Završio je u policijskoj stanici Novi Beograd, a sve što je snimio na licu mesta izbrisano je iz njegovog foto-aparata.

Javnost je ostala uskraćena za odgovor na pitanje da li je tome razlog ugrožavanje bezbednosti ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, ispred čije kuće su se izvodili radovi ili je posredi ipak bilo nešto drugo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Alo

Komentari (11)

  1. Имају други људи и боље опремљену кућу па се не диже толика галама.Важно је само да се докаже да је починио то за шта га оптужују.

    Odgovori

Ostavite komentar