SRAMAN i ISFABRIKOVAN SLUČAJ: Đukanović razbio u paramparčad medijsku montažu Jovanjice!

Hoćete li se izviniti Andreju i Aleksandru Vučiću za bestidne laži i sraman pokušaj uvlačenja u ovaj isfrabrikovani slučaj, istakao je Đukanović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Objektiv.rs, Printscreen

Član Predsedništva Srpske napredne stranke i advokat Vladimir Đukanović, oglasio se na svom Fejsbuk nalogu povodom gostovanja novinarke tajkunske televizije Nove S Jelene Zorić u emisiji “Utisak nedelje”, koja je iznela sumanute tvrdnje da je nakon intervjua bivše državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović Objektivu “u toku medijska priprema za hapšenje načelnika odeljenja za borbu protiv narkotika Slobodana Milenkovića, koji je otkrio Jovanjicu” i razbio u paramparčad medijsku montažu ovog slučaja ističući da je u pitanju sraman i isfrabrikovan slučaj.

– Pažljivo sam sinoć slušao izlaganje novinarke Jelene Zorić, koja se inače najviše zalagala dok je bila novinar N1 oko predmeta ”Jovanjica”, što je inače u svom gostovanju u emisiji ”Utisak nedelje” i dokazala. No, to njeno zalaganje je uvek išlo ka tome da se objave samo one informacije koje bi odgovarale bestidnoj medijskoj kampanji koja je vođena u ovom fabrikovanom slučaju, a sve sa ciljem da se optuži na najgori mogući način državno rukovodstvo, posebno Aleksandar Vučić – napisao je Đukanović i dodao:

– No, pošto je sinoć tako žestoko branila doskorašnjeg načelnika četvrtog odeljenja beogradske policije, Slobodana Milenkovića i pošto je iznela da ona i istraživački novinari isključivo iznose činjenice, što je samo po sebi besmisleno jer činjenice utvrđuje sud, a ne novinari, onda bi mogli nekoliko pitanja da joj postavimo, pa da vidimo o čemu se ovde radi. Inače, primetno je da se više nigde ne upotrebljava laž da je Predrag Koluvija prilikom hapšenja pozvao Andreja Vučića, jer je ta kampanja očito ustanovljena da je laž, kao što je inače sve laž u ovom postupku i sve je sračunato na najprimitivniji pritisak na rad pravosuđa. No, za početak ključno pitanje onima koji su lagali- hoćete li se izviniti Andreju i Aleksandru Vučiću za bestidne laži i sraman pokušaj uvlačenja u ovaj isfrabrikovani slučaj? – ističe Đukanović, nakon čega je nastavio sa pitanjima.

– Krenimo sa ostalim pitanjima:

1. Novinarka Zorić tvrdi da su policajci četvrtog odeljenja slučajno zaustavili Predraga Koluviju na autoputu kod isključenja za Jagodinu, jer ih je on isekao i onda im je mahao tzv.službenom legitimacijom. Na stranu to što je van pameti da beogradska policija, posebno odeljenje za droge, postupa po bilo čemu van teritorije svoje nadležnosti, ali zanimljiv je detalj oko te navodne službene legitimacije. Naime u zapisniku o pregledu lica Predraga Koluvije piše decidno da se pretres lica Predraga Koluvije odigrao u 18:50, znači gotovo sedam sati po zaustavljanjui njegovom lišenju slobode i da je tek tada u njegovoj torbici pronađena navodna službena legitimacija MUP. Dakle, kako je on to mahao tom legitimacijom, ako mu je ona pronađena tek sedam sati kasnije? Ko ovde izmišlja i zašto? Da ne govorim o tome da je on prvobitno lišen slobode za navodno falsifikovanje isprave, a da mu je ta isprava pronađena tek sedam sati kasnije po lišenju slobode. Priznaćete, samo po sebi to je van pameti.

2. Kako smo mogli da čujemo od novinarke Zorić, ispada da policajac Milenković nije imao pojma ko je Koluvija i šta je Jovanjica pre nego što ga je zaustavio tada na autoputu. Da je on navodno potencijalni narkodiler saznao je od nekog kolege koji mu je rekao da ga ima zavedenog u tzv.beloj knjizi. Međutim, iz izjave pred zamenikom tužioca, Milenković je rekao da su oni ranije opservirali Jovanjicu, doduše bez ikakve naredbe što je samo po sebi skandal, te da su imali saznanja šta se navodno na tom imanju radi. Oprostite, možete li da se dogovorite kada iznosite istinu i ko ovde laže i zašto?

3. Čuli smo sinoć da je Koluvija odmah uhapšen kada je zaustavljen na autoputu. To je istina i odmah su mu stavljene lisice, odnosno lišen je slobode. Međutim, zašto mu se rešenje o lišenju slobode uručilo tek 14 sati kasnije i po kom osnovu?

4. Pošto su radnici četvrtog odeljenja došli kasnije na imanje u Staru Pazovu i počeli pretres imanja, zašto se rešenje o pretresu uručilo tek 24 časa kasnije od momenta kada su Koluviju lišili slobode i zašto to rešenje nikada nije uručeno Predragu Koluviji koji ga do danas ni video, ni potpisao? Za početak bilo bi lepo da dobijemo odgovore na ova pitanja.

Svakako, imam ih još koliko hoćete, ali ovo je za početak dovoljno. Iz svega ovog može se jasno videti da je čitav slučaj ozbiljno projektovan i da je bila spremna ozbiljna kampanja prema Aleksandru Vučiću i najvišem državnom rukovodstvu. Svakako da se na Jovanjici, kako gospođa Zorić kaže, mnogo toga lomi. Najpre laž i sramna kampanja koja polako doživljava fijasko.

Vladimir Đukanović je ispod teksta, u prilogu dostavio i fotografije zapisnika.

Foto: Printscreen

 

Podsetimo, Dijana Hrkalović je u ekskluzivnom intervjuu Objektivu optužila Stefanovića da je prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, montirao aferu Jovanjica i štitio vođu kriminalnog klana Veljka Belivuka.

Takođe, Hrkalovićeva je optužila Milenkovića, poznatijeg kao Mali Senta, da “radi drogu”.

– Čujem da sad on radi drogu. Ovde čisti, ovde radi. Jedva čekam, kad se to otkrije, šta će tad opozicija da priča o njemu i da li će im i tada biti heroj – rekla je ona.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. Нема коментара.Зато што је објављена истина о Јовановић.Сада би макар требали да се извини сви који су нападали Андреја В .

    Odgovori

Ostavite komentar