U bolnici su GUGLALI njenu bolest, pa joj saopštili strašnu vest: Ovu retku bolest izaziva TRUDNOĆA

Žena je bila zapanjena saznanjem, a sada se bori za život

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Instagram

Jedna žena iz Australije se bori za život nakon što joj je dijagnostikovan rak uzrokovan trudnoćom, koji je toliko redak da su medicinske sestre morale da ga potraže na Guglu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Darlin Linč (32) i njen partner Najdžel Bermingem (34) dobili su svoje prvo dete Kilijana u decembru 2021., ali su dobili samo 10 nedelja uživanja u roditeljstvu pre nego što je Darlin hitno prevezena u bolnicu sa masivnim krvarenjem.

Tamo je žena bila zapanjena saznanjem da je pretrpela molarnu trudnoću – nekancerogeni tumor koji se razvija u materici kao rezultat neodržive trudnoće. Lekari nisu bili sigurni da li se ovo formiralo iz dela placente ili je njeno novorođenče možda imalo blizanca koji se nije u potpunosti razvio.

Nakon što je prvobitno obaveštena da je tumor prekancerozan, socijalna radnica Darlin, koja sada živi u Melburnu, otkrila je da se zapravo bori protiv retkog oblika raka koji se zove horiokarcinom, koji pogađa samo jednu od 160.000 trudnoća.

– Kada mi je prvi put postavljena dijagnoza bilo je teško, ali nisam imala vremena da razmišljam o tome. Otišla sam u bolnicu u ponedeljak i do petka sam dobila dijagnozu. Počela sam sa lečenjem u subotu. Kada je onkolog rekao da je u pitanju rak, bili smo uznemireni, moj partner je verovatno bio mnogo više uznemiren od mene, jer sam već bila nekako spremna. Mislim da sam u svojoj glavi već mislila da je rak, pa sam razmišljala šta dalje – kazala je ona za Miror.

Ona dodaje da lekari nisu bili sugarni da njen sinčić Kilijan nije imao blizanca ili je izraslina formirana iz dela posteljice.

– Nisu mogli da urade biopsiju da bi to utvrdili jer je moje telo stvorilo četiri vrste antitela, što znači da nisam mogla da dobijem transfuziju krvi za operaciju. Teško je biti nova mama, dok osećaš kao da ti je to vreme oduzeto – rekla je Darlin.

Ona je zatim saznala da se rak proširio na pluća, prvi put je dijagnostikovan u martu 2022. godine. Međutim, posle iscrpljujuće hemoterapije, Darlin je dobila vest da su tumori sada prepolovljeni.

Tokom svojih poseta bolnici Darlin je naišla na medicinske sestre koje su bile zbunjene retkim karcinomom, a mnoge su čak morale da guglaju šta je to.

– Kada sam bila na odeljenju, razgovarala sam sa medicinskim sestrama i one su bile u fazonu “nismo čuli za to ranije” ili “nismo imali slučajeve toga ranije” i rekli bi mi da moraju da izguglaju. Tako da ponekad, kada razgovaram sa nekim medicinskim sestrama, njima bi to bio prvi put da su naišle na tako nešto. Čak su i neki od lekara ranije imali samo nekoliko ovakvih slučajeva, dok je jedan lekar ranije imao samo jedan slučaj. To je prilično retko – ispričala je novopečena majka.

Ovaj tip karcinoma može da se proširi na mozak, ali Darlin je imala sreće jer se to nije dogodilo. Ipak, plaši se zbog obilnog krvarenja koje kancerogene mase izazivaju, kao i mogućnosti da joj se prošire po plućima.

– Poslednji put kada sam bila u bolnici, imala sam problema sa grudima, mislili su da sam možda imala ugrušak u plućima. Dakle, morala sam da uradim CT skeniranje i na sreću nisam imala ugrušak, ali na snimcima su mogli da vide da su se tumori prepolovili u veličini – ispričala je Australijanka

Zbog retkosti horiokarcinoma, Darlin je otišla na Instagramu podelila svoju priču kako bi podigla svest o toj retkoj bolesti.

– Mislim da sam na početku osećala da me je ta dijagnoza zaista izolovala jer nisam mogla da pronađem ništa o tome. Preko moje Instagram stranice, javili su mi se ljudi iz celog sveta koji su to ranije imali i koji su prošli ili prolaze kroz lečenje – rekla je Darlin.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs, mirror.co.uk

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar