Pukla BRUKA na jugu Srbije! Mladenci otvorili koverte, pa se ŠOKIRALI: Besna svekrva sve otkrila

Komšinica prepričala njene reči

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Ilustracija,foto: - Kitti Tantibankul / Alamy / Wavebreak / Profimedia, Shutterstock

Stara izreka kaže da se poklonu u zube ne gleda, međutim, kada je reč o venčanjima i poklonima za mladence, možda bi bilo najbolje da se ispune želje tog para na čiju svadbu idete.

Poznato je da u poslednje vreme mnogi parovi koji se odluče da naprave svadbu obično svojim gostima kažu šta da im donesu na poklon, a to često budu stvarčice ili uređaji koji su im neophodni.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Međutim, mnogi smatraju da je nekako najbolje da na poklon dobiju novac, pa da sami kupe šta im je potrebno. Ipak, taj stav ponekad zna i da razbesni goste koji su možda planirali sami da odaberu poklon, a ne da im neko kaže šta će da odnesu i koliko će novca staviti u kovertu.

Naime, kako su se već održala mnoga venčanja nakon što su ukinute kovid mere, o mnogim svadbama i veseljima se i dalje priča. Tako se o jednom veselju na jugu Srbije priča i mesec dana kasnije.

– Bili smo na jednoj svadbi kod prvih komšija koji žive preko puta naše kuće. Čuli smo da na poklon mladenci žele da im gosti donesu novac, pa smo tako i uradili. Koliko sam mogla da vidim na proslavi, većina zvanica je donosila koverte koje je ubacivala u jednu kutiju koja je bila tik pored mladenaca. Veselje je bilo prelepo. Međutim, nakon svadbe čula sam priče po komšiluku kako je mladoženjina majka pričala da im se nije isplatilo to što su pravili svadbu jer je većina gostiju u koverte stavljala po 20, 30 i 40 evra, bukvalno samo da plate stolicu – kaže prva komšinica mladenaca i dodaje:

– Pre dva dana je svratila kod mene da popije kafu. Mene te priče nisu zanimale, ali ona je sama započela tu temu koju je proširila po celom komšiluku. Bilo mi je malo neprijatno. Kaže da je bruka što su u nekoliko koverata bez potpisa našli po 20 dinara.

Takođe kaže i da je sramota to što više od polovina koverata nije bila potpisana pa ne znaš da li su ti 20 evra stavili komšije, prijatelji ili neki bliži rod. Šokirala sam se tim pričama. Ćutala sam, ali sam se zapitala zašto tako ogovara goste ko je koliko stavio u kovertu. Verovatno je stavio ko je koliko imao u ovim teškim vremenima.

Onaj ko je rod, kum, pobratim sigurno je stavio više. Pa ne pravi se svadba zbog para. Saglasna sam sa tim da jeste sramota to što je neko stavio 20 dinara u kovertu i došao na svadbu.

To je nepoštovanje tih mladenaca… Isto tako ne možeš da nateraš nekoga da se potpiše na koverti ako to ne želi. Ne treba praviti svadbu zbog para, a nažalost većina porodica tako i radi. Na mojoj svadbi su nekada sve koverte bile bez potpisa. Koliko vidim danas se to i te kako gleda i zamera ako ništa ne piše – zaključila je komšinica.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (6)

  1. Nista vas Nesme iznenaditi kao prvo A drugo pravis svadbu zbog Sebe nisu vise Obicaji kao nekada da se dobijalo 3 masine Za pranje vesa 10/Lustera , 5servisa zaručavanje Itd. Nije ni Lepo otici na svadbu I dati 20dinara Bolje nedati nista nego poceniti ljude.

    Odgovori
  2. Svuda se vodi računa ko je koliko dao,da bi se uzvratilo kada gost ženi ili udaje na isti način.Ne može neko da pokloni 500 evra nekom ko je darivao 20 evra,a osnovni red je da treba dati da se pokrije stolics i hrana i isto toliko za mladence,ko nema 50 evra i ne treba da ide na svadbu,a mnogi daju siću

    Odgovori
  3. Ako se svadbe priredjuju izmedju ostalog, a to je veoma dobar povod i to nekoliko stotina zvanica, pozove na cije veselje? Mladenaca i njihovih roditelja ili ce gosti da plate njihovo veselje i da jos i “zarade”. Ne mali broj puta sam cuo u svojih 60 i kusur godina pitanje: “Kako ste “prošli” na svadbi?” I odgovor: “Super, ostalo nam 4-5 hiljada evra”. Jel treba da komentarisem? Sto se mene tice, treba zvati onoliko koliko mozes da ugostis o svom trosku, da pozoves najblize, najrodjenije i pocastis ih u ime zenidbe/udadbe svoga deteta. Bez ikakvih poklona. Da za rsim, sve se to izopacilo u smislu da se izvuce neka dobit i korist. Razumno je u tuznom dogadjaju pomoci ozaloscene, ali …

    Odgovori

Ostavite komentar