Konstraktini rođaci otkrivaju do sada NEPOZNATE detalje o njoj: Evo šta niste znali o SRPSKOJ prestavnici

Objektiv je posetio selo Ane Đurić Konstrakte - Glibovac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Vlada Šporčić

Nakon konferencije za štampu na kojoj je Ana Đurić alijas Konstrakta izjavila da će, ukoliko pobedi, naredne godine dovesti Evroviziju u rodno selo njene bake, Glibovac je preko noći postao planetarno poznat.

Tim povodom Objektiv se zaputio u malo šumadijsko selo nadomak Smederevske Palanke, u kom su nas stanovnici dočekali širokih ruku, ponosno ističući detalje iz života srpske predstavnice na Evroviziji.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

ŠIROK OSMEH I ZLATAN ZUB

Iako sam naziv sela Glibovac mnoge ne asocira na nešto lepo, stanovnici ovog mesta u Šumadiji uverili su nas u sasvim suprotno.

Naime, čim smo prošli kraj saobraćajnog znaka na kom piše naziv sela, ugledali smo kuću u kojoj je, gle čuda, živela upravo Konstraktina baka Desanka.

Konstraktina rođaka S. V. ističe da Ana retko dolazi u Glibovac:

– Ne viđamo Anu i, nažalost, nemamo nikakav kontakt s njom. Njena baka Desa je bila vickasta žena, umrla je kad sam ja bila dete, a Ana je verovatno zapamtila neku anegdotu s njom dok je još bila mala, pa joj je ostala u lepom sećanju. Otac joj živi u Beogradu, tako da oni tu uopšte i ne dolaze. Devojačko prezime joj je Ignjatović, njen stric je nedavno preminuo u Ivanjici – priča rođaka i dodaje:

– Njen otac je odavde otišao na studije i više se nije vratio. Obilazio je roditelje, ali otkad su oni umrli pre dvadeset-trideset godina, više ne dolaze. Kuća babe Desanke više i ne postoji, srušena je – otkriva rođaka.

DOBRA DEVOJČICA

Novinari Objektiva posetili su ovo šumadijsko selo i pronašli rođake srpske predstavnice na Evrosongu, koji su ponosni na njen uspeh i priznaju da Konstrakta retko dolazi, budući da je njena baka preminula pre tri decenije, ali ističu da je pamte kao lepo vaspitanu i zlatnu devojčicu i da joj se uvek obraduju kad je vide u svom kraju.

– Ponosna sam na nju, u prvi mah je nisam prepoznala, jedino po mladežu koji se uvećao. Godinama je bila plavuša. Nisam je videla odavno, bila je u bendu Zemlja gruva i pesmu „Mama” je sama napisala i posvetila je svojoj majci – kaže jedna od nekadašnjih baka Desinih komšinica. Konstraktin brat od strica Slobodan Ignjatović kaže da nije iznenađen pobedom pesme „In corpore sano”:

– Nije me iznenadila Konstraktina pobeda, ali ne mislim da će pobediti u Torinu, jer se zna da je ovo takmičenje politički namešteno – iskren je Konstraktin brat, koji priznaje da sumnja da bi cela Evropa mogla da dođe u Glibovac ukoliko Konstrakta odnese pobedu.

Foto: Vlada Šporčić

KO ZAPETE PUŠKE

Ukoliko ipak dođe do trijumfa u Torinu, u selu kažu da su spremni da dočekaju evrovizijski kara van i ističu da po stoji nekoliko infrastrukturnih nedostataka koji će se lako sanirati:

– Problem je Dom kulture, ali ako Kon strakta ovde bude pravila Ev roviziju, to će garantovano biti sređeno, a ima da izgradimo još mnogo toga ako treba, samo da se nešto dešava – kaže za Objektiv predsednik Mesne zajednice Glibovac Dragan Petrović i dodaje:

– Znam njenog brata, nju, nažalost, ne, ali zato sam poznavao baka Desu. Ona je bila dobra žena, živa, vickasta. To dete, Anu, stvarno ne znam. Video sam je kod sina na Jutjubu.

Baba Desa nije ni slutila da će postati ovoliko poznata. Samo da se malo sredi taj Dom kulture i još pedesetak metara asfalta – dodaje predsednik mesne zajednice.

JABUKA NE PADA DALEKO…

U centru sela sreli smo baka Rajku (Radmila) Rajčić, koja nam je otkrila brojne detalje o Aninom životu, a potom nas povela do baka Desankinog groba, gde smo se zapravo uvideli na koga Konstrakta liči:

– Konstraktin otac je bio iz familije Ignjatović, mladi su se venčali. Deca su u Glibovac redovno dolazila iz Beograda, Ana je bila super dete i mnogo dobar đak, kao i njen otac. Otac je bio đak generacije u Glibovcu, a kasnije i u gimnaziji. Završio je fakultet u roku, oni su iz manje imućne porodice, ali sve je postigao u životu. Majka joj je umrla, a bila je stjuardesa – priča baka Rajka i dodaje:

– Njen otac je uvek pominjao Glibovac i uvek isticao odakle je. Bio je direktor na RTS, na Televiziji Beograd, kao i ministar za informisanje. Konstrakta je pametna, ona je arhitekta i govori četiri strana jezika, ali muzika je njeno zadovoljstvo, a ne biznis. Poslednji put smo je videli prošle godine, kada je išla na groblje s decom, mužem i ocem. Baba i deda su joj sahranjeni ovde.

Foto: Vlada Šporčić

Na pitanje kako će, ukoliko Konstrakta pobedi, selo biti u stanju da primi celu Evropu, Rajka kaže:

– Glibovac jeste mali, ali će im nađemo mesto. Poguraćemo se, pa ćemo svi da se smestimo. Kad je Žika snimao za „Šarenicu”, rekao je nisam mogao da vam nađem selo na karti, a ja sam mu rekla da je Glibovac malo veći od njegovog sela, pa sad ti vidi (smeh).

Piše: Tanja Svilanović

OVAJ I MNOGE DRUGE TEKSTOVE PROČITAJTE U ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA. 

Foto: Objektiv.rs

BONUS VIDEO: 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar