Kurti je balkanski Hitler! Sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor KiM, ali mu u tome smeta VUČIĆ

Vučić se lavovski bori za interese srpskog naroda na KiM i neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti naš narod iz južne pokrajine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: EPA-EFE, EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković ocenio je danas da je jedini koji predstavlja opasnost za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu, kako je rekao, “mali balkanski Hitler” Aljbin Kurti koji “sanja da do poslednjeg Srbina očisti prostor Kosova i Metohije”.

– U takvim hitlerovskim snovima i planovima mu smeta predsednik Aleksandar Vučić koji se lavovski bori za interese srpskog naroda na KiM, koji neće dozvoliti bilo kome da etnički očisti naš narod iz južne pokrajine i sprovodi nove pogrome i oluje, naveo je Petković reagujući na poslednju Kurtijevu izjavu.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

On je ukazao da u tome leži razlog za svakodnevne Kurtijeve napade na predsednika Vučića, koji je dokazao svoju opredeljenost za regionalni mir i stabilnost, za gradnju poverenja i mirnog suživota, saopstila je Kancelarija za KiM.

– Dok je Beograd pomagao i Srbe i Albance Priština je obnavljala spomen kuću nacističkog kolaboracioniste Džafera Deve, dok mali Hitler hoće da pravi “veliku Albaniju”, Beograd se zalaže za “Otvoreni Balkan” i dok odbija da formira ZSO kao garant mira i stabilnosti, Kurti šalje Rosu u srpske sredine, ukazao je Petković.

– Zato poručujem malom Hitleru da će Aleksandar Vučić ostati njegova noćna mora jer nikada neće dozvoliti da očisti Kosovo i Metohiju od Srba i ostvari svoje ideale o etnički čistom Kosmetu, poručio je Petković.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nazvao je juče predsednika Srbije “malim Putinom” i tvrdi da su sa Vučićem i njegovim prijateljem iz Republike Srpske Miloradom Dodikom, “mir i bezbednost na Zapadnom Balkanu više nego ugroženi”.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (3)

  1. Kurti je mali Hitler, ali jos gore, zapadni mentori su od tzv. Kosova napravili neonacisticku tvorevinu. Hrvatska, Ukrajina, tzv. Kosovo su proizvod planskog ozivljavanja nacizma. Dok Putin ne resi Ukrajinu, nece se resiti ni Kosovo.

    Odgovori

Ostavite komentar