STRAVIČNI PRITISCI Zapada na Vučića! Udaraju Srbiju na ŠEST frontova, u toku je brutalno iživljavanje

Objektiv predstavlja na koji način će sve udarati na našu zemlju, kao i šta je to sa čim bi u redovnom periodu mogao da se suočava šef države Aleksandar Vučić

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju

Srbija trpi stravične pritiske zbog rata u Ukrajini! Kako Objektiv saznaje, u toku je brutalno iživljavanje Zapada, pre svega preko zemalja Evropske unije, a što za cilj ima da naša zemlja uvede sankcije Rusije.

Objektiv predstavlja na koji način će sve udarati na našu zemlju, kao i šta je to sa čim bi u redovnom periodu mogao da se suočava šef države Aleksandar Vučić, koji se uspešno nosi sa izazovima kojima je opkoljen sa svih strana.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Foto: EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS

1. ZAVRTANJE JANAF-a

Najozbiljniji pritisak i nešto što bi nam nanelo ogromnu štetu jeste zatvaranje JANAF, Jadranskog naftovoda, čime bismo ostali bez nafte. Zapravo, Srbija bi se u tom slučaju snašla za uvoz nafte, ali po trostruko većoj ceni, što nikako ne bi bilo održivo.

2. POVLAČENJE INVESTITORA

Kako Objektiv saznaje, Nemci prete odlaskom nemačkih investitora iz Srbije i zabranom dolaska novih investicija. To bi bio ozbiljan udar na našu zemlju ako se zna da je Nemačka najvažniji partner Srbije po pitanju ekonomske saradnje.

Foto: EPA-EFE/JUSTIN LANE

3. KOSOVO

Veliki problem za Srbiju predstavlja i proterivanje sve većeg broja ruskih diplomata iz Ujedinjenih nacija. Dosad ih je u celom svetu proterano 432, a na tome se Zapad neće zaustaviti.

4. GAS DO DASKE OZBILJNA PRETNJA

Uvođenjem sankcija Rusiji Srbija bi imala ozbiljnih problema kad je gas u pitanju. Zapravo, naša zemlja ne bi više imala povoljnu cenu, već bi gas plaćala basnoslovno, po diktatu tržišta. Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u novembru prošle godine, posle susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, obezbedio da Srbija po istoj ceni po kojoj je i plaćala, a to je 270 dolara za 1.000 kubika, nastavi da plaća i narednih šest meseci. Nakon isteka tih šest meseci očekuje se da Srbija dobije gas po ceni od 650 dolara za 1.000 kubika, što je opet povoljnija cena. Međutim, u slučaju uvođenja sankcija, ovaj energent dobićemo, ali po ceni između 1.700 i 1.900 dolara.

Foto: Shutterstock

5. PRITISCI ZA IZVOZ ŽITARICA 

Svetu preti glad, ali ne i Srbiji. Veruje se da čak 30 odsto ljudi neće imati šta da jede, i to ne samo u Africi već i u Evropi. Zato se mnoge države pripremaju da izbegnu takav scenario i gledaju od koga sve mogu da nabave hranu. Srbija nema taj problem, jer ima dovoljno hrane za sve građane.

6. NEĆE OTVORENI BALKAN 

Pre svih Velika Britanija, ali i pojedine zemlje Evropske unije pokušavaju da unište ideju o „Otvorenom Balkanu”, koju je inače inicirao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a koja ima za cilj povećanje trgovine i saradnje i poboljšanje međusobnih bilateralnih odnosa između balkanskih zemalja. To se naročito pokazalo tokom glasanja o skidanju Srbije sa liste sankcija za uvoz nafte.

PIŠE: EKIPA OBJEKTIVA

OSTATAK OVE I OSTALE AKTUELNE PRIČE PROČITAJTE U SUTRAŠNJEM ŠTAMPANOM IZDANJU OBJEKTIVA

Foto: Objektiv.rs


Izvor: Objektiv.rs

Komentari (2)

  1. To sta citamo su upozorenja,sta planiraju i smjeraju provesti protiv nas!Srbija i Srpska su jedine die drzave koje su slobodne i suverene,ne samo na Zapadnom Balkanu nego i u Evropi!

    Odgovori
  2. Prosto neverovatno šta sve čitamo...nikakvih napada za sada nema, za budućnost neznam.Izuzeli su nas iz JANAFA, nema sankcija za naftu.Zašto prizivamo tako loše stvari......

    Odgovori

Ostavite komentar