Zašto Tito sa Jovankom nije imao DECE? Nada je sa njima živela 25 godina – evo šta je OTKRILA

Postojala je i druga strana medalje

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: SANDEN / AFP / Profimedia, EPA/SRDJAN SUKI

O životnom putu Jovanke Broz, njenom dolasku na Beli dvor i prisilnom odlasku sa njega, početak, kao i krah ljubavi sa Titom rasvetlila je jednom prilikom osoba koja je krvno bila najpovezanija sa njom – njena mlađa sestra, Nada Budisavljević, koja je živela sa njima 25 godina.

Ona je u svojoj knjizi “Nada Budisavljević: Moja sestra Jovanka Broz”, objavljenoj 2015. godine, otkrila i zašto smatra da Tito i Jovanka nikada nisu imali dece.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Kako je rekla, Tito je i nju i sestru Zoru prihvatio maltene kao svoju decu, čak ih je često i pitao za mišljenje, što je za Nadu bilo veliko iznenađenje.

Međutim, postojala je i druga strana medalje.

– Njena žrtva je bila kompletna za njega. Ona se od samog početka stavila u službu njemu kao neko ko je posvećen, kao opatica koja se posveti svojoj religiji. Ona je amortizovala svaki udarac koji je bio namenjen njemu i onda je glumila da je mnogo jača nego što je bila. Delovala je kao kremen-kamen, kao žena stena i to se kasnije zloupotrebljavalo – napisala je Nada.

– Najteže je bilo gledati kako se pati i slušati njene muke, a to što sam ja oko nje radila – to meni nije bilo teško. Nikada. To mi je nekako bilo prirodno. Jer, naša sestra Zora se udala još za vreme studija i otišla da živi u inostranstvo, sa mužem diplomatom. Tada sam ja prešla da živim u Užičku 15, sa Titom i Jovankom. Bila sam njihov podstanar. S jedne strane je bilo lepo živeti tamo, a sa druge strane ja to nisam nešto volela – nastavlja ona u svojoj knjizi.

Najverovatnije da je njena dobrovoljna odluka bila da nemaju dece. Jer bi to Titu u tom trenutku moglo da naškodi. Kažem, najverovatnije, jer ja to ne znam – stoji u memoarima.

Nada se osvrnula i na to kakav je Jovankin život bio nakon što je preminuo Tito.

– Nisam ni pretpostavljala da će za svaki trenutak lepote i sreće platiti jednom strašnom, duplom patnjom. Bilo je to nasilje svakakve vrste. Verbalno nasilje. Sistem uzet da pomogne tom nasilju. Mediji u službi tog nasilja. Psihičko zlostavljanje. Pa i fizički napad. Osam godina bez grejanja u kući kojoj curi krov, a podrum je pod vodom. To je bila strašna vrsta mučenja. A u kuću ne može da uđe niko drugi sem državnih majstora jer je to državna imovina, a oni dođu, pa namerno pokvare i ono što radi. Svega je bilo. A njoj nije bilo stalo do stvari, do materijalnih dobara. Njoj je bilo stalo do neke pravde i nije htela da dopusti da s njom otiru pod – pisala je Nada.

– Žalila je za njim. Za njihovim uspomenama.

BONUS VIDEO:



Izvor: Mondo

Komentari (6)

  1. Goran - A zasto bi se vratila u svoje seoce? Takvo je vreme bilo, dosla po zadatku pa tu i ostala. Sve se plasim kad bi vama ponudili neku blagodet kako bi je ladno odbili.

    Odgovori
  2. A zašto se nije vratila u rodno seoce u loci kad joj je bilo teško. Pa zajedno sa njom i vi gospodjo ne nego vam je prijao život na visokoj nozi. Dajte da se nelžemo više bila je mladja od njega 28 godina prijalo joj je da živi kao bubreg u loju kažu da je imala čin pukovnika kada ga je stekla i na koji način. Mogao je deda da joj bude nije joj to smetalo ali izgleda da je bila jalova pa zato nuje mogla imati dece. Debelo ste se ofajdili na štetu srpskog naroda i sada se pravite ludi. Ostavite više srbe na miru i idite tražite hrvatski pasoš i vi i vaši potomci kao Ponoš u šta nesumnjam da ga već imaju i idite u lipu vašu dosta ste muzli srbiju.

    Odgovori

Ostavite komentar